Najave Srbija

Hose Džejms po prvi put stiže u Beograd!

Jedan od najcenjenijih glasova današnje generacije džez muzičara, Hose Džejms, nastupiće kao treći izvođač koncertnog serijala Musicology Barcaffé Sessions. On će održati dva koncerta, 13. i 14. novembra u intimnoj atmosferi kluba Bitefartcafe.

Evropska turneja Hose Džejmsa nosi naziv “Madness” (Ludilo) i osmišljena je kao duo sa jednim od trenutno najtraženijih bubnjara, Nejtom Smitom. Ova turneja najavljuje novi Hoseov album, koji izlazi za poznatu svetsku izdavačku kuću “Blue note” 2017. godine, pod nazivom “Ljubav u vreme ludila”.

“Želeo sam da prvo uživo podelim nove pesme sa fanovima, pre nego što one izađu na albumu. Mislim da je neverovatno što mogu na taj način da se povežem sa ljudima. Da vidim šta pokreće publiku. Na taj način ću moći da na album uključim samo one pesme koje su dokazale da inspirišu ljude. Divno je što na ovaj način mogu da podelim svoju muziku i što će mi fanovi pomoći da stvorim album,” kaže Džejms.

Hose Džejms je uvek u potrazi za novim muzičkim horizontima, stalno razvijajući svoj stil i brišući granice između žanrova. Poreklom iz Mineapolisa, on kombinuje svet džeza i hip-hopa, kreirajući jedinstven i zaista očaravajuć zvuk. Poznat kao džez glas hip-hop generacije, Hose kombinuje uticaje koji su drugi muzičari ostavili na njega i tako diktira sopstveni i originalan zvuk. Počev od džeza, preko soula, pa čak i dramenbejsa i izgovorene reči, on stvara sebi svojstven hibrid, koji najbolje dolazi do izražaja u njegovim nastupima.

Kako “Los Angeles Time” najbolje kaže: “Da li je Hose Džejms džez pevač ili soul pevač? Stara škola ili nova škola? Čuvar tradicije ili istraživač novih uzbuđenja?
Da, da i da.” Hose Džejms o ideji iza novog albuma: “Rat hukti u celom svetu. Rat protiv siromašnih, protiv obojenih, protiv žena, protiv imigranata i nevine dece. Glasovi se ućutkuju, porodice ruše. U isto vreme, živimo u neverovatnom momentu društvenih protesta i digitalne komunikacije. Započeli smo novu eru globalnog povezivanja i napravili korak ka jednakim ljudskim pravima za sve, ka razumevanju. U ovom trenutku, nova generacija treba da se zapita: “Kolika je vrednost ljudskog života? Kolika je vrednost ljubavi”

I ovaj koncert, kao i sve ostale, ispratiće i ulepšaće ukusom i mirisom savršenog espresa generalni sponzor i partner Barcaffè. Posetioci će još jednom uživati u jedinstvenom spoju umetnosti muzike i kafe. Uz prefinjeno raspoloženje i ukus savršenog espressa koji odlično pristaje ovim melodijama, uživanje u ovom spoju biće zagarantovano.

Nakon koncerata Brand New Heavies, Kristine Branko i Hose Džejmsa, u sklopu Musicology Barcaffé Sessions će se predstaviti Slobodan Trkulja, Hindi Zahra, Gregori Porter i Meshell Ndegeocello.

Karte za sve koncerte su u prodaji na prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, kao i online.

Za sve dodatne informacije

Tijana Sekulić – Executive manager festivala, tijana@musicology.rs, 063377483
Marijana Olbina – PR manager festivala, marijana@musicology.rs, 063594294
Nadežda Dimitrijević – PR festivala, nada@musicology.rs

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.