Filmovi&Serije Najave Srbija

„Hitler: Odbrojavanje do početka rata“ samo na Viasat History

Adolf Hitler i njegove nacističke trupe su 12. marta 1938. godine prešle nemačku granicu i napale Austriju. Ovo je trenutak kada je počelo odbrojavanje do Drugog svetskog rata. Rat koji se ne bi dogodio bez Hitlerovih odluka i postupaka u ovom ključnom periodu. 

Da bismo razumeli kako se to desilo, moramo da razumemo njega. U ovoj seriji, pričamo priču o ovih 18 meseci, od 12. marta 1938. do 3. septembra 1939. godine, na radikalan novi način – kroz oči samog Hitlera. Tim vodećih, mladih istoričara istražuje šta je Hitler radio dan za danom, nedelju za nedeljom, otkrivajući kako je ovaj nasilnik, kockar i manipulator doveo svet na ivicu uništenja.

Prva epizoda će istražiti Hitlerove početke, i kako je postao popularan u Nemačkoj. U njoj pratimo invaziju na Austriju i Hitlerove planove da preuzme celu Čehoslovačku. Druga epizoda istražuje Hitlerovu manipulaciju Britanije i Francuske, nakon njegove invazije na Austriju i nakon što njegovi planovi za Čehoslovačku polako dobijaju oblik. Ova epizoda takođe detaljnije prati porast antisemitizma kod kuće u Nemačkoj i Kristalnu noć, koja je započela Holokaust. 

Do treće epizode svet se probudio pred pretnjom koju su predstavljali Hitler i nacistička partija. Hitler se sada okomio na Poljsku, ogromnu zemlju za koju je mislio da je zrela za nemačku ekspanziju. Nadajući se da će odbiti Francusku i Britaniju u svojim planovima za invaziju na Poljsku, Hitler je sklopio savez sa Sovjetskim Savezom. Ali Francuzi i Britanci su dali do znanja da će biti uz Poljsku bez obzira na sve. To nije odvratilo Hitlera i on je napao Poljsku, što je pokrenulo Drugi svetski rat i gurnulo ceo svet u rat.

Neki od istoričara koji pružaju svoju stručnost u ovom serijalu su profesor Sol Dejvid sa Univerziteta u Bakingemu, dr Ema Bučer i dr Pol Mure sa Univerziteta u Lesteru, dr Kler Hubard-Hol sa Univerziteta Bišop Grostest, dr Liza Pajn sa Univerziteta Saut Bank u Londonu, Dronjeka Nubia sa Univerziteta u Notingemu i dr Džosef Kronin sa Univerziteta Kvin Meri u Londonu. Svoja stručna znanja takođe predstavljaju voditelj i pisac Džejms Holand, autor knjige ‘Rat na zapadu’, i profesor Frenk Mekdonou, autor knjige ‘Hitlerova godina’.

Hitler: Odbrojavanje do početka rata premijera na kanalu Viasat History, subota, 4. decembar, 21.00.

Izvor i odgovornost objave: Katarina.Djordjevic@viasatworld.com

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.