“Genius Loci“ Milice Nikolić od danas u Beogradu

0

,,Genius Loci“, Milica Nikolić

Kula Gardoš, Zemun
19. – 29.4.2017.
Otvaranje izložbe 19.4.2017. u 19h

Radno vreme Milenijumske kule na Gardosu 11-18h.
https://www.facebook.com/ZemunskakulanaGardosu/

Serija fotografija rađena analognom kolor tehnikom sa različitih vrsta filmova. Prostorna instalacija „proklijale“ fotografije je štampana na ručno pravljenom papiru sa pažljivo odabranim autohtonim semenjem biljaka. Kadorvi koji okružuju instalaciju su inspirisani osećajima prisutnosti nevidljivih zaštitničkih duša, Genius Loci (lat.), na mestima kao što su Veliko Ratno Ostrvo, obale Dunava, sokaci i bregovi Zemuna. Tokom izložbe čete imati prilike da priuštite limitirane primerke foto-razglednica na ovom neobicnom medijumu koju možete da čuvate ili zasadite.

Hvala manifestaciji Beogradski mesec fotografije Belgrade Photo Month, štampariji Digikom Finegraf i AS štampariji, Miodrag Bazdaru na ustupanju foto-laboratorije, kao i svim prijateljima i porodici na podšci.
Izložbu otvara akademski slikar Milan Tucović.

Genius Loci from Milica Nikolic on Vimeo.

 

O autorki:

Milica Nikolić (1986) diplomirala je na katedri za konzervaciju i restauraciju 2010. godine na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu. Autorka je 7 samostalnih izložbi i učestvovala na brojnim grupnim izložbama i projektima u Srbiji, Makedoniji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Austriji, Japanu.. Član je ULUPUDS-a od 2013.godine. Organizovala je više umetničkih izložbi i kulturnih projekata kao što su ,,Foto-Narativi”. Živi i radi u Zemunu kao nezavisna multimedijalna umetnica i fotografkinja.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend