Najave Srbija

Festival poslastica i slatkiša u Domu omladine Beograda

Ovog vikenda u Domu omladine Beograda sve sladokusce očekuje jedan interesantan festival posvećen poslasticama i slatkišima pod nazivom „Sladak život“.

Posetioci Festivala moći će da uživaju u slatkim delikatesima proizvedenim ručno u radionicama malih proizvođača i majstorskih radionica.


Biće izloženo više od 200 vrsta čokolade, krupnih i sitnih kolača, torti, slatkih kremova, sladoleda, meda, medenjaka…

Ukratko, neodoljiv izbor slatkih čarolija, zdravijih slatkiša (niskokaloričnih i bez šećera).

Svoj štand imaće i bake, penzionerke koje pripremaju autentične domaće kolače. Posetioci će imati priliku da vide i degustiraju retke poslastice prema recepturama iz starog Prizrena, kao i jedinstvene slatkiše iz raznih krajeva Srbije, koji nisu dostupni na tržištu. Oni sa istančanim ukusom moći će da uživaju u francuskim medenjacima, jer je u planu da se predstavi i ovaj slatkiš.

Za posetioce su pored degustacija organizovane i radionice o čokoladama i vinima, radionice pravljenja i ukrašavanja medenjaka. Biće predstavljeno i 3-D štampanje unikatnih modli za kolače, biskvite i sl. prema idejama i želji posetilaca.

Festival će u Domu omladine Beograda biti otvoren oba dana vikenda, 25. i 26. maj, od 10 do 21 čas. Deca do 10 godina u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz, dok ostali svoje karte mogu nabaviti na ulazu u DOB.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.