Najave Srbija

Festival Aprilski susreti početkom aprila u Studentskom kulturnom centru Beograda

Ovogodišnji festival Aprilski susreti održava se u Studentskom kulturnom centru Beograda i trajaće od 3. do 6. aprila. Pod sloganom „Avangardne prakse“ predviđeno je da koncept ovogodišnjeg festivala bude usmeren ka avangardnoj praksi kroz savremene izvođačke umetnosti i u duhu proslave stogodišnjice dadaizma. Zbog toga će deo prezentovanih radova prikazati postojeće veze između komunikacije i ovog umetničkog pokreta.

Program Aprilskih susreta obuhvata brojne koreografije profesora i studenata I, II i III godine Instituta za umetničku igru, izložbu fotografija, performanse, instalacije, radionice i koreografske improvizacije, kao i pozorišnu instalaciju Dah teatra Žene „Dade“.

U okviru filmskog programa Rane avangardne prakse na filmu, posvećenu Branku Vučićeviću, publika će moći da vidi deset filmskih ostvarenja za koje se slobodno može reći da „prekoračuju uspostavljene granice, krše pravila, preuređuju i obnavljaju filmski jezik“ (B. Vučićević).

Takođe tu je i već tradicionalni koncert bendova: Last Thrill, Popečitelji, E-play, Trese. Lupa. Udara, Jarboli… Predviđeno je da deo muzičkog programa bude i tribute bendd Rain Dogs sa svojim muzičkim performansom koji između zavodljivog zvuka saksofona i hrapavog vokala oživljava noćnu magiju grada.

Program festivala i dodatne informacije o događaju možete pronaći OVDE.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.