Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Džejson Romejko, svetski marketinški i advertajzing stručnjak, govornik 5. Spark.me konferencije

Džejson Romejko (Jason Romeyko), bivši kreativni direktor Saatchi & Saatchi i dobitnik brojnih svetskih priznanja najvišeg nivoa iz oblasti marketinga i advertajzinga govoriće na petoj Spark.me konferenciji.

Romejko je proveo više od dve decenije radeći za Saatchi & Saatchi, međunarodnu kompaniju koja se bavi komunikacijama i advertajzingom i koja je poznata po svojim nesvakidašnjim i kreativnim rešenjima. Kao međunarodni izvršni kreativni direktor radio je na projektima za gigante kao što su Deutsche Telekom, Toyota i Glaxo-Smith Kline.

Tokom svoje karijere, Romejko je osvojio brojne nagrade na Cannes Lions festivalu (globalnom događaju koji okuplja sve one koji rade u oblastima kreativnih komunikacija i advertajzinga). Takođe, osvojio je i veliki broj priznanja od strane stručnih tela kao što su Eurobest (festival koji prepoznaje najkreativnije ljude i riješenja na nivou Evrope), London International Awards, ADCE, ADC, CCA, ADCI, Golden Drum, Epica, Clio i mnogi drugi.

Romejko je 2015. godine osvojio impresivnih devet priznanja na Cannes Lions festivalu za saradnju sa Vangardist magazinom na njihovom “HIV+” izdanju, koje je za cilj imalo da podigne svest o ozbiljnosti i implikacijama virusa. Izdanje je bilo specifično po tome što je prilikom štampanja korišteno mastilo pomešano sa HIV pozitivnom krvlju. Već naredne godine, Romejko je osvojio 10 novih priznanja na Cannes Lions festivalu, prvenstveno za rad na prvoj mobilnoj igrici koja omogućava igračima da doprinesu borbi protiv demencije – Sea Hero Quest. O popularnosti igre govori činjenica da je preuzeta preko 2,3 miliona puta, te da je igranjem dobijena količina podataka za čije bi sakupljanje, u normalnim uslovima, bilo potrebno preko 7.500 godina.

Danas, Romejko svoju karijeru nastavlja da gradi kao globalni izvršni kreativni direktor Serviceplan grupe, sa ciljem da je pretvori u prvorangiranu nezavisnu grupaciju advertajzing agencija na svetu.

Karte za konferenciju Spark.me se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije www.spark.me.

Konferencija Spark.me održaće se po peti put, 29. i 30. maja, u hotelu Mediteran u Bečićima, kod Budve, u organizaciji kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije nacionalnog .ME domena. Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mjestu okuplja lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije, inovacija i marketinga, startapove i ljude željne znanja. Više informacija o konferenciji, načinu prijave, kotizacijama i prethodnim konferencijama, osim na sajtu konferencije, možete pronaći na Facebook stranici i Twitter nalogu.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.