Najave Srbija

Dobra vest za ljubitelje craft piva – Brooklyn u ponudi kompanije Carlsberg Srbija

CaptureOd septembra meseca, tri vrste piva jedne od najpoznatijih američkih craft pivara, deo su prodajnog portfolija kompanije Carlsberg Srbija na domaćem tržištu.

Pivara Brooklyn, poput istoimenog naselja grada Njujork, odakle i potiče, predstavlja bogatu kolekciju različitih „karaktera“ craft piva, čije specifične ukuse konzumiraju milioni potrošača u preko 30 zemalja sveta.

Pivara je osnovana 1988. godine i danas u svojoj ponudi ima sedam stalnih i više od deset različitih sezonskih piva, od kojih se neka sada mogu kupiti i u našoj zemlji.

Saradnja kompanija Carlsberg Srbija i Brooklyn, deo je globalne saradnje između dveju kompanija, a ukusi koji su odabrani za domaće tržište su: Brooklyn Lager, Brooklyn East IPA i Sorachi Ace.

brooklyn beer

Krajem XIX veka, Bruklin je bio jedan on najvećih pivskih centara u Americi, a lager pivo „Vienna“ stila, bilo je jedno od omiljenih lokalnih piva. Brooklyn Lager kao direktni naslednik ovog stila, svoju ćilibar-zlatnu boju podržava osvežavajućom gorčinom i cvetnom aromom hmelja koja daje blagi ukus karamel slada u finišu. Ovo pivo sadrži 5.2% alkohola. Osim lagera, u ponudi su i Brooklyn East IPA, čisto, pitko pivo sa 6.9% alkohola koje odlikuje specifična gorčina, izbalansirana limunovom travom, kao i Sorachi Ace, pšenično pivo, belgijskog stila, sa dodatkom jedinstvenog Sorachi hmelja i 7.2% alkohola.

„Trend craft piva već neko vreme je popularan u Evropi i Americi, a polako počinje da biva aktuelan i na srpskom tržištu. Kako Carlsberg nastoji da svojom ponudom specijalnih piva odgovori i na najistančanije ukuse potrošača, odlučili smo da svoj portfolio obogatimo sa tri posebna ukusa Brooklyn piva, koja se razlikuju od postojeće pivske ponude kod nas. Ova piva biće u ponudi odabranih ugostiteljskih objekata i nesumnjivo će obradovati prave poznavaoce i ljubitelje craft kategorije. “ izjavio je Bojan Vještica, Menadžer za Brooklyn pivo u Srbiji.

Craft piva, poznata i kao zanatska piva, specifična su po tome što su nastala u malim, nezavisnim pivarama gde je proizvodnja vrlo individualna i zavisi od stila pivara. Začeci takozvanog mikropivarstva vezuju se za 70-e godine prošlog veka i Veliku Britaniju, mada je „zanatsko“ pivarstvo već vekovima poznato u Evropi.

Uživajte u autentičnim, svetski poznatim napicima!

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.