Najave Srbija

DKSG: Otvara se klub knjizara Magistrala

U srcu Novog Beograda, u Domu kulture „Studentski grad“, u ponedeljak 18. aprila uz zvuke Kralja Čačka i u društvu brojnih poznatih pisaca, otvara se novobeogradska knjižara, prodavnica ploča i stripova Klub knjižara Magistrala.

DKSG Magistrala 8, foto Jovan Nedeljkov (2)

Publika će na otvaranju moći da se druži sa poznatim piscima i gradskim facama. Gosti će nam biti vlasnik aktuelne NIN-ove nagrade Dragan Velikić, stari Novobeogradjanin Mihailo Pantić, mlada književna nada Dana Todorović, dovoljno intrigantni Vladimir Kecmanović, uvek poželjni Muharem Bazdulj, vazda tamo gde su dobra dešavanja Ana Vučković, veliki gospodin srpskog izdavaštva Vlada Bajac, stari vuk Branko Rosić i mnogi mnogi drugi. Specijalni gosti – dolaze nam pravo s tribine o Dilanu Dogu – Marko Šelić Marčelo i Dejan Stojiljković.
bookmarker str 2
Magistrala je osmišljena kao prostor DKSG gde mladi (i oni koji se tako osećaju) mogu da dođu, druže se, pričaju o raznim temama koje ih interesuju, nešto pročitaju, prelistaju strip ili novine, pogledaju film, koriste internet i slušaju ploče sa gramofona po svom izboru, u društvu jednog starog magnetofona DKSG.

DKSG Magistrala 18, foto Jovan Nedeljkov

Uveče knjižara postaje prostor za razgovore o književnosti i raznim drugim temama u okviru programa Doma kulture „Studentski grad“, a s vremena na vreme Magistrala će služiti i kao izložbeni prostor.

DKSG Magistrala 11, foto Jovan Nedeljkov (2)

Veče otvaranja podržaće Kabinet pivara, prva domaća zanatska pivara, nastala iz pasije prema ukusima. Njihova piva su nefiltriana i nepasterizovana i prave se koristeći belgijske sladove, francuski kvasac, hmeljeva iz čitavog sveta, kao i domaće bilje u određenim receptima.
DKSG Magistrala 8, foto Jovan Nedeljkov (3)

Klub knjižara Magistrala deo je DKSG, ustanove kulture koja radi pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Dom kulture je orijentisan na studente i nudi im raznovrsne kulturne, edukativne i zabavne sadržaje od filmova i pozorišnih predstava preko koncerata pop i klasične muzike, do tribina i književnih večeri.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.