Najave Srbija

Discovery kanal obogaćuje svoju programsku šemu novim uzbudljivim serijama

Discovery kanal najavljuje emitovanje novih serija, zanimljivih specijala i serija rađenih po scenariju

Discovery kanal je predstavio svoju impresivnu programsku šemu za sezonu 2017-2018, koja uključuje povratke popularnih svetskih serijala, zanimljive specijale i dugo očekivane nove serije rađene po scenariju

“Već više od 30 godina Discovery kanal je lider u svetu zabave, predstavljajući gledaocima priče pravih eksperata i pionira koji nas inspirišu i podstiču našu maštu”, izjavila je Aleksandra Tiganas, direktorka kanala za jugoistočnu Evropu Discovery Networks CEEMEA. “Ove godine otići ćemo korak dalje i predstaviti nove formate i jedinstvene svetske programske spektakle koji će zainteresovati gledaoce kao nikada do sad, ujedno donoseći našim vernim fanovima nove sezone njihovih omiljenih serija.”

Nove serije koje će se pojaviti u toku ove godine su KUPEROVO BLAGO, serija koja prikazuje ultimativnu životnu avanturu, lov na blago koji je počeo u svemiru, kao i dokumentarac KOMARCI, koji je na programu ovog jula i treba da podigne svest o pretnji koju za ljudski rod predstavljaju komarci, a koja raste iz dana u dan.

Discovery kanal će ove godine prikazati dve krimi serije koje pružaju jedinstveni uvid u živote najvećih kriminalaca prošloga veka. Serija ESKOBAROVI MILIONI prati potragu za skrivenim blagom kolumbijskog narko bosa, Pabla Eskobara. U drugoj polovini 2017. godine nam stiže još jedna nova serija pod nazivom POTERA: UNABOMBER koja prikazuje kako je FBI agent Džim “Fic” Ficdžerald koristeći forenzičku lingvistiku identifikovao i na kraju uhvatio Teda Kačinskog poznatijeg kao Unabomber.

Doug Laux leans against a wall in the barrio with a stencil of Pablo Escobar?s face spray-painted on its surface.

Još jedna od novih serija kojoj će se radovati gledaoci Discovery kanala je i SPASAVANJE RADIONICE, a tu su i nove sezone omiljenih serija kao što su BRZI I GLASNI, DIZEL BRAĆA, RADIONICA NEPODOBNIH MEHANIČARA, ULIČNI TRKAČI i ULIČNI TRKAČI: NJU ORLEANS.

 

SHARK WEEK ovog leta proslavlja 29. godišnjicu, a fanove očekuju i omiljeni serijali kao što su PREŽIVLJAVANJE – GOLI I UPLAŠENI, GOLI I UPLAŠENI XL, kao i serija OPASAN LOV. Krajem godine očekuje nas osma sezona jedne od najgledanijih serija Discovery kanala – ZLATNA GROZNICA, ali to nije sve jer ljubitelje ove serije očekuje nastavak serijala pod nazivom ZLATNA GROZNICA: PARKEROVE STAZE, koji prati Parkera Šnabela koji ide stopama svojih predaka, prateći opasan put od kuće na Aljasci do čuvenih polja zlata na Klondajku.

“Znamo da serije poput “Zlatne groznice” i “Brzi i glasni” imaju dobar prijem kod publike širom sveta i ujedno su jedne od naših najgledanijih serija, zahvaljujući stvarnim likovima i njihovim izvrsnim pričama”, dodaje Aleksandra Tiganas.  “Sa upečatljivim temama, stvarnim opasnostima i intrigama, serije “Kuperovo blago”, “Potera: Unabomber” i “Eskobarovi milioni” su novina u našem programu i radujemo se što smo u prilici da publici predstavimo ovaj sveobuhvatni miks dokumentarnih i serija rađenih po scenariju.”

 

Programska šema Discovery kanala za sezonu 2017-2018 uključuje:

NOVE SERIJE BEZ SCENARIJA

KUPEROVO BLAGO – Šezdesetih godina prošlog veka, astronauti postave “Original 7” su bili veoma popularni. Sa izgledom filmske zvezde i prepoznatljivoj ljubavi prema sportskim automobilima, Gordon Kuper se isticao u ovoj grupi. Kao pionir u svemiru Kuper je postavio rekord koji i danas drži za najduži samostalni svemirski let u istoriji SAD. Tokom jedne od njegovih ključnih misija, dok je tvrdio da istražuje površinu Zemlje zarad otkrivanja nuklearnih postrojenja, Kuper je otkrio nešto drugo: olupine brodova. Radeći decenijama u tajnosti, koristeći informacije koje je prikupio dok je bio u Zemljinoj orbiti, Kuper je stvorio dokument za koji je mislio da može da ga odvede do nezamislivog otkrića – mapu sa blagom iz svemira. Pre nego što je umro, Kuper je podelio svoju tajnu sa dugogodišnjim prijateljem Darelom Miklošem uz nadu da će se njegovo istraživanje nastaviti i da će blago na kraju biti pronađeno. Darel sada kreće sa timom istraživača da pronađe blago i ostvari Gordonov san.

ESKOBAROVI MILIONI – Najpoznatiji kolumbijski narko bos, Pablo Eskobar, je uspeo da pređe put od lokalnog dilera do vođe kartela Medeljin – najbogatije organizacije na narko tržištu. Eskobar je trošio mnogo novca na luksuzne predmete i nekretnine širom sveta. Urbane legende navode na to da veliki deo njegovog bogatstva tek treba da bude pronađen, kao i da je to blago zakopano širom Kolumbije i Centralne Amerike. Kompanija Discovery je dobila ekskluzivan pristup i podršku vlade Kolumbije, zahvaljujući kojoj je pokrenuta potraga za tim navodno sakrivenim blagom u novoj seriji ESKOBAROVI MILIONI. Bivši službenici organizacije CIA, Dag i Ben, imaju zadatak da jednom zauvek reše ovu misteriju. Njih dvojica će udružiti svoje veštine kako bi pronašli Eskobarov nelegalno stečen profit. Nikada pre nije izvršena potraga ovog obima i veličine. Ako postoji skriveno blago, oni će ga pronaći i zauvek rešiti ovu veliku misteriju.

Tawny, Phaedra, and Alyssa laying with their weapons in the grass.

TAMA – Da li se plašite mraka? Ova potpuno nova serija obuhvata najnaprednije i najsloženije metode testiranja mentalnog i fizičkog preživljavanja koje je ikada zabeleženo na televiziji. Inspirisani ekstremnim treninzima koje sprovode vojska SAD-a, Ministarstvo odbrane i NASA, tri stranca će u svakoj epizodi testirati sebe do krajnjih granica u potpunoj tami – provodeći dane ispod zemlje i istražujući praistorijske sisteme pećina, antičkih podzemnih gradova i rudnika koji su napušteni vekovima. Premijera ovog serijala je zakazana za avgust.

NOVE SERIJE NA DISCOVERY KANALU

U julu nam stiže serija ZLATNA GROZNICA: PARKEROVE STAZE. Između 1896. i 1899. godine, više od 100 000 hrabrih ljudi je krenulo na opasno putovanje na ledeni Sever, u potrazi za zlatom. Većina njih nije izdržala do kraja. Ubijeni ili ranjeni od strane medveda, nezgodnih terena, nadošlih bujica i temperature do 40o ispod nule, samo retki su uspeli da završe putovanje. Sada će Parker Šnabel pokušati da krene na isto putovanje i da ga zabeleži kamerom. Parker potiče iz porodice rudara koji su tragali za zlatom, a njegov voljeni deka ga je inspirisao da krene na ovo putovanje. U čast uspomene na deku, Parker će sada krenuti u jedan od najopasnijih izazova koje je ikada iskusio. Ovo putovanje mu je u krvi i ići će stopama svojih predaka.

Summer Bay Engineer, Tim Boles displays a large crab for the camera.

GOLI I UPLAŠENI XL – Šta dobijete kada pomnožite hit rijaliti program Discovery kanala “Goli i uplašeni” sa šest? Dobijate izazov preživljavanja koji nije sličan nijednom drugom izazovu. Dvanaest najpametnijih, najdinamičnijih učesnika stavljeni su pred izazov koji bi mogao biti opasan po život. GOLI i UPLAŠENI XL je izazov od 40 dana, pa je samim tim teži nego bilo šta što je pokušano u prošlosti. Ovih šest žena i muškaraca će se naći sami na izolovanoj lokaciji bez hrane, vode i odeće. GOLI i UPLAŠENI XL je u isto vreme borba za opstanak i društveni izazov. Kako će učesnici reagovati jedni na druge? Hoće li se udružiti u jednu veliku grupu ili će se podeliti u manje kako bi preživeli? U ovako velikom izazovu oni koji žele da prežive moraju da savladaju prirodno okruženje.

NOVE TURBO SERIJE

SPASAVANJE RADIONICE– Ričard Rovlings je vlasnih nekoliko uspešnih poslova. On želi da pomogne drugim vlasnicima biznisa da dođu do istih uspeha. Ričard je sada u potrazi za prodavnicama automobila i motocikala kojima trebaju pare i koje su na ivici opstanka. Hoće li Ričard i njegov tim uspeti da spasu garaže od zatvaranja vrata mušterijama zauvek?

Great White Shark off Guadalupe Island.

NOVE DOKUMENTARNE SERIJE

KOMARCI – Serija “Komarci” proučava svetski problem koji ima sve veći uticaj na čovečanstvo. Bolesti koje komarci prenose su jedan od najčešćih pojedinačnih uzroka smrti u modernoj ljudskoj istoriji. Ubrzane promene u prirodi, uključujući klimatske promene i porast međunarodnog saobraćaja povećale su i nivo opasnosti koje predstavljaju komarci svojim ubrzanim širenjem po planeti. Ove promene donose bolesti poput Zika virusa, Denga groznice i Žute groznice u najrazličitije delove sveta, od Brazila do Floride i Njujorka, na taj način izlažući milione novih života riziku.

Chris Stevens and Richard Rawlings instruct Dayne Kent West on how to save his shop.

Snimana na četiri kontinenta, serija sadrži uvide nekih od najvećih svetskih stručnjaka, kao što su Tom Frajden (Tom Frieden), Direktor centra za prevenciju i kontrolu bolesti, i stručnjaci iz Svetske zdravstvene organizacije. Ovaj dokumentarac je poziv na akciju i poziv da se ulože ogromni internacionalni napori kako bi se sprečilo širenje ovih podmuklih insekata po svetu. Film ulazi duboko u jedinstvenu biologiju komaraca, otkrivajući njihovu nesvakidašnju sposobnost da se prilagode i odupru naporima koje stručnjaci ulažu kako bi ih kontrolisali.

NOVE SERIJE RAĐENE PO SCENARIJU

POTERA: UNABOMBER – “Potera: Unabomber” je dramatična i istinita priča o tome kako je FBI uhapsio Unabombera, najsmrtonosnijeg serijskog bombardera u istoriji. Ova serija prati priču FBI agenta Džima “Fica” Ficdžeralda (kog igra Sem Vortington), koji je koristeći forenzičku lingvistiku identifikovao i na kraju uhvatio Teda Kačinskog poznatijeg kao Unabomber (kog u seriji tumači Pol Betani). Kao novajlija u kriminalističkom odeljenju i najnoviji član Unabom jedinice (UTF – Unabom Task Force), Fic se suočava ne samo sa Unabomberom – jednim od najprefinjenijih i najbrilijantnijih kriminalaca u istoriji – već i sa birokratijom jedinice za koju radi, pošto su njegove neobične ideje i novi pristupi odbačeni od strane sistema. Premijera ove serije zakazana je za drugu polovinu ove godine.

Parker Schnabel, Rick Ness, Karla Charlton & James Levelle are with their canoe.

SPECIJALNI PROGRAMI

  1. GODIŠNJICA SHARK WEEK-ASHARK WEEK 2018. godine slavi 30. rođendan! Posle tri decenije i stotine serija, Shark Week je postao prepoznatljiv fenomen pop kulture. Kao najduži letnji televizijski događaj, od egzotičnih, neistraženih lokacija do neverovatnih plaža i sonograma ajkula, Shark Week pruža gledaocima uvide u misteriozni svet ajkula – vodeći ih na najnepristupačnija mesta u neistraženim vodama. Poznati naučnici poput Krega O’Conola (Craig O’Connoll), Nila Hameršlaga (Neil Hammerschlag) i Tristana Guteridža (Tristan Gutteridge), otkrivaju zanimljive priče o ajkulama i prikazuju korisna istraživanja o ovim neverovatnim životinjama. Tokom 2018. godine, ovi naučnici, zajedno sa najboljim podvodnim snimateljima, uključujući Endija Kasagrandea (Andy Casagrande) i Džoa Romeira (Joe Romeiro), će prikazati ajkule u potpuno novom svetlu. Kompanija Discovery primenjuje novu tehnologiju, od genetskog profilisanja do minijaturnih kamera, kako bi li na što bolji način prikazali ekosistem ajkula. Ovaj program je kombinacija najboljeg od nauke i tehnologije kojim se prikazuje fascinantno i pogrešno shvaćeno ponašanje ajkula. Bilo da tražite veliku belu ajkulu duboko u okeanu ili istražujete nepoznate, nove vrste ajkula, Shark Week 2018 će duboko zaroniti u tajni život ajkula. 30. GODIŠNJICA SHARK WEEK-a obećava da će biti najbolja nedelja programa o ajkulama koji se ne sme propustiti.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.