Najave Srbija

Direktan prenos opere „Lovci na bisere“ u bioskopu Cineplexx UŠĆE

Direktan prenos dela „Lovci na bisere“ iz Metropolitena, prvog velikog operskog uspeha kompozitora Žorža Bizea, zakazan je za subotu, 16. januar u 19 časova, samo u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Pearlfishers

Kompozitor čuvene opere „Karmen“, Žorž Bize, je delo „Lovci na bisere“ napisao kada je imao samo 24 godine. Početna verzija dela je imala komičan sadržaj, ali je Bize u poslednjem trenutku transformisao u drugu vrstu operskog izraza, što se kritičarima nije dopalo. Ipak, niko od njih nije mogao da negira kvalitet Bizeovog dela, što je potvrđeno i nagradom koju je dobio naknadno. „Lovci na bisere“ su prvi put izvedeni u Metropolitenu 1916. godine, kada je Enriko Karuso igrao vodeću ulogu. Režiju nove produkcije ove romanse potpisuje Peni Vulkok, koja je u debitovala Adamsovim ostvarenjem „Atomski doktor“. Đanandrea Noseda diriguje postavkom koju predvodiDijana Damrau kao prelepa sveštenica Lejla. Metju Polenzani i Marius Kvicien su u ulogama Nadira i Zurga, dva lovca na bisere čije je prijateljstvo stavljeno na test zbog rivalstva za naklonost Lejle. Jedan od najpoznatijih operskih dueta jeste upravo između ova dva lika. Nikolas Teste će se naći u ulozi prvosveštenika Nurbada.

Lovci_na_bisere

U nastavku sezone direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center zaljubljenici u operu će moći da uživaju u delima Đakoma Pučinija,„Turandot“ koji je zakazan za 30. januar, dok će se strastvena adaptacija klasičnog romana „Manon Lesko“ na velikom platnu naći 05. marta.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Kupovinom 4 ili više karata za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1000 dinara za sezonu 2015/2016.

Trejler opere „Lovci na bisere“ možete pogledati na sledećem linku: bit.ly/1SbpKpN.

Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.