Filmovi&Serije Najave Hrvatska

Devojke u ratu (Land Girls) – nova BBC-jeva serija inspirisana istinitim događajima

Nova britanska istorijska serija stiže na Pickbox NOW 8. novembra! Reč je o fenomenalnoj seriji Devojke u ratu (Land Girls) inspirisanoj stvarnim zapisima iz perioda Drugog svetskog rata u Velikoj Britaniji. 

Ova istorijska drama dobitnica je nagrade za najbolju seriju na dodeli nagrada „Broadcast Awards“, kao i na dodeli nagrada organizacije „Royal Television Society“, a na IMDb-u krasi je visoka ocena 7. Tokom sve tri sezone koje dolaze na Pickbox NOW uvucite se u istorijski spektakl sa ženskom kopnenom vojskom za vreme Drugog svetskog rata u Velikoj Britaniji i pratite živote, ljubavi, uspone i padove četiri članice vojske.

Četiri devojke u ženskoj vojsci

U glavnim ulogama su britanske glumice Samer Stralen, Beki Gemel, Džo Vudkok i Kristin Botomli, koje tumače četiri članice ženske kopnene vojske koje rade na imanju Hoksli tokom Drugog svetskog rata. One dolaze na imanje kako bi započele svoj novi život na farmi. 

Ženskoj kopnenoj vojsci pridružile su se iz različitih razloga, ali dele isti cilj: doprineti pobedi u ratu. Nensi (Stralen) je prisiljena da se pridruži ženskoj kopnenoj vojsci kad počne obavezni ženski vojni rok. Džojsi želi da služi svojoj zemlji poput svog muža. Eni je prijavila sebe i svoju mlađu sestru Beu kako bi pobegle od nasilnog oca. Kako se sve polako prilagođavaju novom okruženju i počinju da rade težak posao, njihovi životi počinju da se menjaju. 

Jedinstven format serije

Tvorac serije Roland Mur nazvao je četiri glavna ženska lika po svojim bakama i tetkama, kako bi imena bila autentična za to vreme. Za seriju se pripremao čitajući osvrte stvarnih žena koje su bile u ženskoj vojsci kako bi priča bila što vernije prikazana. Povrh toga, serija je napravljena vrlo zanimljivo, naime, radnja svake epizode odvija se tri meseca nakon prethodne epizode, što joj daje jedinstven format. 

Osim što se serija Devojke u ratu fokusira na članice vojske, tvorac serije Mur odlučio je da rasvetli i druge manje poznate aspekte britanskog fronta, uključujući segregaciju crnih i belih američkih trupa, lov na nacističke simpatizere i iskorišćavanje ratnih zarobljenika za rad. 

Napeta drama i avantura u vrlo zanimljivom dobu oduševiće sve ljubitelje istorijskih drama i tema koje se tiču Drugog svetskog rata. 

Sve tri sezone fenomenalne britanske serije Devojke u ratu gledajte samo na Pickbox NOW od 8. novembra!

Izvor i odgovornost objave: nina@pickbox.tv

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.