Najave Srbija

Data Science Conference 13. i 14. oktobra u Domu omladine Beograda

Data Science Conference je prva otvorena konferencija posvećena nauci o podacima koja će se održati 13. i 14. oktobra u Domu omladine Beograda. Ulaz će biti besplatan za sve učesnike koji popune prijavnu formu na sajtu www.datasciconference.rs.

Ideja o organizovanju ove konferencije je proistekla iz činjenice da u Srbiji ne postoji ovakav tip događaja, niti dovoljno razvijena data science zajednica. U cilju razvoja aktivne zajednice, na Konferenciji ćemo spojiti različite institucije i kompanije, kao i mlade stručnjake i studente. Na taj način želimo da omogućimo međusobno upoznavanje i razmenu iskustava i aktuelnih informacija iz sveta nauke o podacima. Pored toga, ideja je da se studentima predstave karijerne mogućnosti koje ova oblast pruža, kao i da se ostvari kontakt na relaciji kompanije-studenti.

data_sci_confenrence_logo

Data Science Conference predstavlja mesto na kome će institucije i kompanije imati priliku da javnosti predstave na koji način se bave naukom o podacima. Tokom dva dana trajanja Konferencije svi učesnici će moći da porazgovaraju sa predstavnicima prisutnih kompanija od njih dobiju sve informacije na ovu temu.

Predviđeno da se održi 10 edukativnih radionica na kojima će predavanje držati eminentni stručnjaci i kompanije iz ove oblasti. Teme radionica će biti raznovrsne i obuhvatiće se širok spektar – od hadoop sistema, pa sve do primene nauke o podacima u bioinženjeringu. S obzirom na kapacitet sala Doma omladine Beograda, broj učesnika edukativnih radionica će biti ograničen na 130 mesta.

Organizator Konferencije je Institut savremenih nauka iz Beograda, koji za cilj ima da premosti potrebe savremenog tržišta rada sa trenutnim znanjima koji se stiču tokom obrazovanja.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.