Controlling na prekretnici – da li će opstati?

0

Procenjuje se da će digitalizacija u skorijoj budućnosti odneti 70% danas poznatih radnih mesta. Kako da se izborimo da naš posao ne bude među njima, da li takva sudbina preti i Controllingu, pitanja su na koje će ponuditi odgovor Šesti kongres kontrolera Srbije, koji će biti održan u Aranđelovcu, 31. maja i 1. juna.

“Controlling se nalazi na prekretnici i traži se odgovor kako će ovaj važan način poslovanja da se prilagodi inovacijama koje donosi digitalno doba”, kaže Bojan Šćepanović, direktor Menadžment centra Beograd, koji je organizator 6. kongresa kontrolera. “Controlling se pita isto što i druge poslovne oblasti: ako digitalizujemo poljoprivredu, ko će onda raditi na njivama, ili, ako uvedemo Uber i CarGo, da li će klasični taksisti ostati bez posla?”

Controlling kao način analize poslovanja nastao je u Nemačkoj. Jedan od panela na 6. kongresu kontrolera analiziraće i odnos ove nemačke poslovne filozofije i japanskog poslovnog modela poznatog kao Kaizen.

“Nemački Controlling je fokusiran na čvrste i egzaktne finansijske pokazatelje. Sa druge strane, Kaizen je fokusiran na ljude i mesto pojedinca u sistemu. Zaista je pravo pitanje da li srpskom tržištu više odgovara jedan ili drugi pristup, ili još bolje: da li mi u Srbiji možemo da ih kombinujemo na neki svoj, specifičan način.”

Na 6. kongresu kontrolera učestovaće više od 400 profesionalaca, a više od trideset biće govornici ili učesnici četiri panela. Svoje učešće potvrdili su vodeći menadžeri najznačajnijih kompanija u Srbiji: Telekom, NIS, Marbo, Hemofarm, Komercijalna banka, Imlek, Leoni, Bambi, ViP Mobile, Atlantic Grupa i mnogi drugi.

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend