Najave Srbija

Bivši astronaut agencije NASA glavni govornik ovogodišnje Spark.me konferencije

Majk Masimino (Mike Massimino), bivši astronaut agencije NASA, profesor na Univerzitetu Kolumbija, poznato televizijsko lice, viši savetnik za svemirske programe u Pomorskom, vazduhoplovnom i svemirskom muzeju „Intrepid“ i autor bestselera – potvrdio je da će biti Key Note govornik ovogodišnje Spark.Me konferencije. Organizacioni tim Spark.me, jedne od najznačajnijih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja se održava 26. i 27. maja u Budvi, uz seriju specijalizovanih radionica zakazanih za 25. maj, potvrdio je dolazak renomiranog predavača.

Masimino je od 1996. do 2014. godine bio astronaut agencije NASA, dva puta je putovao u svemir u misijama za servisiranje svemirskog teleskopa Habl, u toku kojih je šetao kosmosom četiri puta. Prva je osoba koja je tvitovala iz svemira i poslednja koja je radila unutar Habla. Profesor je na dodiplomskim studijama inženjerstva na Univerzitetu Kolumbija.

Masimino se šest puta pojavio u popularnoj humorističkoj TV seriji “Štreberi” (The Big Bang Theory). Redovno gostuje u popularnim TV emisijama i dokumentarcima, uključujući „The Today Show“, „Good Morning America“ i novu TV seriju „One Strange Rock“ na kanalu NatGeo. Voditelj je specijalne emisije „Great American Eclipse“ i serije „The Planets and Beyond“ na TV kanalu Science Channel. Autor je bestselera časopisa New York Times, “Spaceman: An Astronaut’s Unlikely Journey to Unlock the Secrets of the Universe“, koji je pokupio sjajne ocene književnih kritičara i publike.

Mike Massimino
Foto: NASA

Organizatori Spark.me su ranije objavili imena pet ovogodišnja govornika – u pitanju su Mark W. Schaefer (jedan od vodećih svetskih stratega u oblasti marketinga na društvenim medijima koji svoje znanje i iskustvo deli na jednom od pet najposećenijih marketinških blogova na svetu – {grow}), Denise Lee Yohn (ekspertkinja u oblasti brendinga, konsultantkinja i autorka nekoliko bestselera), Boyd Multerer (bivši glavni inženjer za Xbox igračku konzolu, koji je osnovao Xbox Live i XNA servise), Diraž Muherdži (suosnivač Shazama, aplikacije koju je Apple kupio za 400 miliona dolara 2017. godine) i Kerry O’Shea Gorgone (direktorka strategije u MarketingProfsu, vodećem izvoru informacija za više od 600.000 marketinških profesionalaca širom sveta, i voditeljka Marketing Smarts podcasta). U narednom periodu će biti objavljena imena ostalih govornika na konferenciji.

Karte za konferenciju Spark.me 2018 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije. Puna cena karte je 300€, ali svi zainteresovani mogu kupiti svoju kartu po sniženoj ceni od 250€, do 13. maja. Cena karte uključuje pristup svim predavanjima (26. – 27. maj), radionicama (25. maj), startap takmičenju (26. – 27. maj), ručak u hotelu Mediteran na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osveženje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (26. maj). Cena karte ne uključuje troškove prevoza i smeštaja. Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte koje su namenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina, a čija cena iznosi svega 50€. Kupljene karte se mogu naknadno preneti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

Za više informacija o Spark.me konferenciji posetite zvanični sajt na adresi: www.spark.me

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.