Najave Srbija

Besplatne prijave za TEDx u Zemunu počele

Zamislite vrtić u kojem deca imaju svoju baštu o kojoj sama brinu. Ovi četvorogodišnjaci znaju gde i u kakvim uslovima uspeva nana, a u kakvim paradajz. Ovi klinci sami proizvode zelenu salatu koju jedu za ručak. A šta kažete na školu u kojoj učionica nema zidove, zvono je samo dekoracija, a uči se bez pritiska? Ovo je vrtić i škola koje danas postoje i rade u Srbiji, a kako to izgleda u praksi pričaće Marko Đorđević, jedan od govornika TEDxZemunED konferencije.

slika2

Već treću godinu za redom, TEDx u Zemunu okuplja sjajne motivacione predavače, one ljude koji su u Srbiji nešto promenili na bolje. TEDx je zakazan za nedelju 11. oktobar, u Madlenianumu u Zemunu.

Svi zainteresovani za besplatno učešće na ovogodišnjem TEDxZemunED mogu se prijaviti na sledećem linku. Rok za prijavu je sreda, 7. oktobar, a broj mesta je ograničen.

Tedxslika1

O čemu će biti reči na ovogodišnjem TEDx-u?

Da i u Srbiji može da se zarađuje od pravljenja video igrica, pokazaće Uroš Banješević, jedan od osnivača Mad Head Games, kompanije koje je napravila pravi mali bum na svetskim listama video igara. Do danas su izdali 14 naslova koji su zabeležili veliki uspeh na top listama Big Fish Gamesa, najvećeg svetskog izdavača casual igara. Ako radite ono što volite, nećete raditi nijedan dan u životu, poručuje  Uroš.

Ovo su samo neki od zanimljivih govora koji će imati prilike da čuju oni koji budu posetili konferenciju TEDxZemunED 11. oktobra. Među govornicima će se naći i drugi zanimljivi predavači, a više o govornicima pogledajte ovde.

Cilj TEDxZemunED konferencije je da se mladi podstaknu na razmišljanje o obrazovanju i promene nešto u  društvu u kojem žive. Konferenciju su podržali Američka ambasada, Microsoft, Endava, Comtrade, IDEA, a prijatelji projekta su Zlatiborac, Nestle, SWA tim, CarGO, Standup.rs i drugi. .

Inače, TED je skraćenica od reči Technology, Entertainment, Design (tehnologija, entertejnment i dizajn). Prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji. Na TED-ovim konferencijama govorili su i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun i drugi. TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x znači da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.