Najave Srbija

Besplatne novinarske radionice za maturante

Od marta do maja, učenici završnih godina srednjih škola imaju priliku da razviju znanja i veštine iz oblasti novinarstva.

Svake druge subote,  tokom naredna tri meseca, Fakultet za diplomatiju, bezbednost i medije organizuje besplatne novinarske radionice za maturante srednjih škola. Uz profesore, medijske eksperte i stručnjake iz oblasti Interneta, polaznici radionica će moći da nauče kako da napišu vest, izveštaj, članak, ali i saznaju kako i na koji način doći do relevantnih informacija.

Osnovna namena ovih radionica je da pomogne maturantima da se opredele se za buduću profesiju, ali i da razviju znanja i veštine iz ove oblasti. Kroz seriju predavanja tokom marta, aprila i maja, oni koji žele da se oprobaju u novinarskoj profesiji, upoznaće se sa tajnama savremenog novinarstva, mogućnostima raznovrsnih medijskih platformi, novim izvorima informacija, izgradnji lične reputacije, karakteristikama digitalnih formata itd.

Radionice vodi novinarka Duška Jovanić.

Nakon okončane nastave, maturanti stiču sertifikat o stečenom znanju u okviru novinarske radionice.

Da bi se prijavili, učenici završnih godina srednjih škola treba da popune formular: https://docs.google.com/forms/d/16w9G3MVA_4f99nNOhEMktbqqiHT6joogoiuymAhXjfY/viewform

Dodatne informacije možete dobiti na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost:
Travnička 2, Beograd
sluzba@academyofdiplomacy.net
Broj telefona: 011 262 01 86

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.