Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Berlinski Zid u martu: Oliver Huntemann prvi put na ovim prostorima!

Ovogodišnji festival savremene nemačke umetnosti Berlinski Zid održaće se 3.marta 2017.godine u Magacinu Depo, a prvi put na ovim prostorima nastupiće Oliver Huntemann,nemački di-džej i producent.

Oliver Huntemann je nesumnjivo jedan od najatraktivnijih tehno umetnika današnjice. Iza sebe ima četiri full-length albuma i preko 20 singlova, a njegovi remiksevi i dalje se vrte na mnogim svetskim podijumima. Huntemann je vlasnik i suvlasnik dva uticajna labela, a to su dobro poznati ‘Confused Recordings’ osnovan davne 1995. godine i ‘Ideal Audio’ iz 2008. Iako Ideal Audio više nije aktivan, Huntemann se fokusirao na svoj novi ‘Senso Sound’ label preko koga je krajem 2015. i objavio novi EP ‘Pech & Schwefel’.

dsc_9257
Iako je preko 20 godina na sceni, i dalje se smatra jednim od najatraktivnijih i najuticajnijih predstavnika elektronske muzike.

Krajem oktobra ove godine izdao je novi album Retrospectivo u saradnji sa Dubfire-om. Nemački producent Huntemann i tehno legenda Ali Shirazinia poznatiji kao Dubfire započeli su plodnu produkcijsku saradnju još pre 8 godina i izdali traku pod nazivom “Diablo”. Retrospectivo 2008-2016 sadrži sveobuhvatnu retrospektivu izdanja putem etikete Senso Sounds. Radi se o 2 CD-a, a prvi disk se vrti oko Diablo/Dios/Humano trilogije, dok se na drugom disku nalaze trake pod nazivom osnovnih elemenata – Fuego, Terra, Aire, Agua (Vatra, Zemlja, Vazduh, Voda). Svaki disk sadrži originalne numere, uporedo sa nizom ekskluzivnih remiksa, a neki od producenata koji su uključeni su Jon Gaiser, Matador, Carl Craig, Joseph Capriati, kao i Petar Dundov.

https://www.youtube.com/watch?v=SM7CJGkP3fg

Berlinski zid je prvi put održan pre dve godine kada je publici predstavljen autentični koncept – kvalitetna muzika, grafiti i upoznavanje nemačke kulture uz savršenu interakciju publike i izvođača. Ove godine će se ponovo Depoom prolomiti zvuci čistog tehna i oživeće duh berlinskog podzemlja u istinskom underground klabingu poput poznatih klubova: Tresor-a, Berghain-a i Watergate-a, koji su poznati po tvrdom zvuku elektronske muzike, mračnoj sceni i vrhunskom provodu.


Ograničen kontigent ulaznica u prodaji je po ceni od 890 rsd na svim blagajnama Eventima i DD-ticketsa.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.