Najave Srbija

Beogradski karneval brodova: “ZABAVA JE NA VODI”

image00111. BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA će se održati u subotu, 29. avgusta na Savskom pristaništu, sa početkom od 18 časova i pod sloganom “ZABAVA JE NA VODI”.

SVEČANO OTVARANJE manifestacije je u 18 časova koje će biti obeleženo obraćanjem sa bine i nastupom Policijskog orkestra.

PROGRAM NA VODI će trajati od 18 do 20 časova. Revijalni deo čini defile jedrilica i manjih plovila, kao i atraktivni nastup Džet ski saveza Srbije koji će izvesti akrobacije na vodi. Sledi parada okićenih brodova koji će se takmičiti za najlepše okićeno plovilo.

Slika: commons.wikimedia.org
Slika: commons.wikimedia.org

PROGRAM NA BINI obeležiće koncert Dejana Petrovića & Big Benda, nastup grupe Sevdah Bejbi, plesne grupe Fly, beogradskih plesnih škola Natalija i Ivica, Salsa Primera, Danza del Arte, Aurora i ArtDance, kao i beogradskih DJ-eva, Mr.Zorba and N.I.K.O. Percussion.Program će voditi Inspektor Blaža a završnica manifestacije je veliki karnevalski vatromet.

Na šetalištu pored Savskog pristaništa i Platou ispred Mađunarodnog pristaništa “Luka Beograd”ulični umetnici će zabavljati posetioce, dok će najmlađi imati prilike da učestvuju u programima za decu. Restorani čuvene Beton Hale će ovog dana spremiti posebnu ponudu za posetioce po promotivnim cenama. Među učesnicima programa na obali su i članovi Udruženja Monocikl,Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“, Grazia Devojke na biciklima, Segway Beograd, Udruženje Svibor i članovi viteškog reda Svetog Đorđa iz Mađarske, što ovom događaju daje i međunarodni karakter.

Slika: danubeogradu.rs
Slika: danubeogradu.rs

PROGRAM:

Program na bini

18.00 Policijski orkestar i svečano otvaranje

20.00 Plesna grupa Fly

20.15 Latino plesači

21.00 Sevdah Baby

22.00 Dejan Petrović & Big Band

23.00 Mr. Zorba & N.I.K.O. Percussions

00.00 Ponoćni karnevalski vatromet

 

Program na vodi

18.00 Defile jedrilica i manjih plovila

18.15 Jet Ski atrakcije na vodi

18.45 Defile okićenih brodova

MORNARSKE MAJICE SIMBOL KARNEVALA:

Povodom više od decenije održavanja ove manifestacije, u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj 5, mogu se kupiti promotivne mornarske majice po popularnim cenama. Na dan manifestacije, 29. avgusta, majice će moći da se kupe i na licu mesta, u info kućici TOB na Savskom pristaništu.

IDEA PONOSNI SPONZOR BEOGRADSKOG KARNEVALA BRODOVA

IDEA je ponosni sponzor Beogradskog karnevala brodova, manifestacije koja promoviše reke Savu i Dunav, čije ušće, zajedno sa Velikim ratnim ostrvom čini celinu po kojoj je Beograd prepoznatljiv širom Srbije, regiona i sveta.

Kao ponosni sponzor Beogradskog karnevala brodova IDEA je pripremila pravo iznenađenje za sve prisutne. IDEA balon će u periodu od 19h do 22h biti spreman da na svakih 15 minuta preleti ovu manifestaciju i fantastičnim panoramskim pogledom oduševi sve one koji su osvojili karte za let iznad najveće atrakcije na vodi.

Pored ove senzacije IDEA je, kao osveženje za sve prisutne, pripremila i seckano voće, vodu i sladoled, ali i brojne druge aktivnosti kojima će zabaviti sve posetioce svog štanda.

Tradicionalnu gradsku manifestaciju, Beogradski karneval brodova, organizuje Turistička organizacija Beograda uz pomoć i podršku Skupštine grada, Sekretarijata za privredu, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije. U organizaciji Karnevala učestvuju gradske opštine i brojni turističko ugostiteljski objekti koji su prepoznali značaj ove manifestacije. Karneval populariše beogradske reke, nautički turizam prestonice i skreće pažnju na značaj očuvanja reka i priobalja.

Više informacija na: www.beogradskikarnevalbrodova.rs

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.