Najave Srbija

Beogradska grupa E-play održaće besplatan koncert

Beogradska grupa E-play održaće besplatan koncert u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu u sredu 10. februara sa početkom u 21 sat.

Od kraja 2013. godine uživamo u, po mnogima, najboljem do sada, albumu E-Playa “Obični Ljudi” sa kojeg su se velikom brzinom izdvojili hitovi “Divan dan” i “Ljubica“.

E-Play bend (1)

,,U Studentskom gradu smo do sada svirali već nekoliko puta i to nam je uvek prijalo. Ovoga puta ćemo svirati dosta pesama sa albuma ,,Obični ljudi”, ali i nekoliko novih, još uvek neobjavljenih pesama, tako da smo baš uzbuđeni”, kazala je Maja Cvetković povodom koncerta koji nas očekuje. 

E-Play bend (2)
E-Play, miljenici beogradske publike, je alternativni rok sastav osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne- atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stage-a na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za “dan muzike” pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”), učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma Munje, kompilacija posvecena Milanu Mladenoviću..,).

Maja I Trut (foto M.Piroski)

Gosti na koncertu E-play u DKSG biće grupa In Absentias.

In Absentias je zvuk u kontinuiranom traganju, zvuk maksimalnog minimalizma. Bend je nastao kao solo projekat Ane Avramov, mlade autorke i muzičarke iz Zrenjanina, da bi se potom razvio u trio, koji osim nje okuplja i bubnjara, Dušana Golmajera (Virvel) i basistu Nikolu Markovića (The Superpowerless Superheroes). Ana Avramov je posle dugogodišnjeg iskustva u različitim autorskim bendovima (Alterdeus, Nevertheless) razvila specifičan muzički stil – kombinacijom rock ’n’ roll rifova i grandž korena sa indie-pop senzibiltetom pesama. Pesme In Absentias kreću se unutar koordinata setno-nostalgične atmosfere i ravničarske melanholije konta-alt vokala Ane Avramov. Debi izdanje “Far Out” je objavljeno u oktobru 2015. godine.

Besplatne karte mogu se podići na portirnici DKSG.

Dom kulture „Studentski grad“ pod okriljem je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.