Najave Srbija

BELhospice tim na Beogradskom maratonu 2016

Učesnici Beogradskog maratona pridružite nam se u nedelju 20.03. na Adi Ciganliji od 10h na zajedničkom treningu (okupljanje u kafiću Havana na Makiškoj strani) sa glumcem Bojanom Perićem. Budite deo BELhospice tima, i pomozite u izgradnji prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

Bojana Ordinačev

BELhospice tim na Beogradskom maratonu je humanitarna akcija koju BELhospice organizuje petu godinu za redom, u okviru koje trkači, rekreativci i ljudi dobre volje trče i sakupljaju sredstva za rad BELhospice centra na zbrinjavanju pacijenata terminalno obolelih od raka. Učešće BELhospice tima na ovogodišnjem Beogradskom maratonu moguće je zahvaljujući podršci BENU Apoteka.

Ove godine akcija ima poseban značaj budući da je BELhospice započeo veliku kampanju pod sloganom Budi tu! za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji,  ustanove za smeštaj pacijenata čije je simptome bolesti nemoguće kontrolisati u kućnim uslovima, u kojoj će pacijentima biti pružen najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja.

Marina Kotevski

Od svake kotizacije za učešće u BELhospice timu na Beogradskom maratonu 2016, BELhospice odvaja 800,00 RSD za izgradnju prvog hospisa u Srbiji.

Fokus BELhospice tima 2016 je podizanje svesti u javnosti o neophodnosti izgradnje ovakve ustanove, kao i motivisanje pojedinaca za ukjučivanje ličnim angažovanjem i ličnim aktivnostima prikupljanja sredstava. Proteklih nedelja, sa BELhospice timom trčale su glumica Bojana Ordinačev i voditeljka Marina Kotevski koje su podržala BELhospice humanitarnu akciju i ličnim primerom skrenule pažnju na potrebe onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i tako pomoći da zajedno promovišemo ovaj humanitarni događaj i podstaknemo društvo u celini da se uključi u akciju i donira  sredstva za potrebe zbrinjavanja pacijenata obolelih od raka.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.