Najave Srbija

Baletska predstava za decu Zvezdica Spavalica na sceni Madlenianuma

Baletska predstava za decu i one koji se tako osećaju „Zvezdica Spavalica (Zvezdica Zaspanka)“, u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića, biće izvedena 17. marta u Centru za kulturu Lazarevac, a 18. marta u Operi i teataru Madlenianum. Obe predstave se igraju od 18 časova.

Zvezda Spavalica fantazija na bajku za decu slovenačkog pisca Frane Milčinski – Ježek koja je tokom svog postojanja bila nebrojeno puta obrađivana kao pozorišni igrokaz i TV priča, sada je prvi put prikazana i u obliku plesne predstave.

Pet igrača Mojca Majcen (Slovenija), Branko Mitrović (Bosna i Hercegovina), Miona Petrović, Nikola Pavlović i Jakša Filipovac (Srbija) i polaznice plesnog studija Ris iz Beograda tumače ceo univerzum likova od zvezda i Meseca na nebesima, preko majmuna, ptica, zmija, fakira, čarobnjaka i lupeža, poštara sve do velikog zlog razbojnika i ostalih likova iz naših snova.

Kroz ovu plesnu avanturu autori su poveli publiku (decu i odrasle) u priču o odrastanju, sazrevanju i životu. Slušajte dete u sebi, poručuju autori, možda je mudrije od nas…
Kostim: Aleksandra Karović, scenografija: Tanja Žiropađa, dizajn zvuka: Stefan Petrović.

Predstava je deo projekta Balkan Dance Project Vol. 4. Pre pet godina Balkan Dance project nastao je na inicijativu Mojce Majcen, Igora Kirova i Aleksandra Ilića, uz podršku Festivala Velenje, kako bi ostvarili misiju zajedništva kultura i umetnosti poniklih na istoj ili sličnoj tradiciji balkanskih zemalja.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.