Najave Srbija

ANGAŽMAN FEST od 13. do 17. novembra

Centar za kulturnu edukaciju “Studio” od 13. do 17. novembra u Domu omladine Beograda organizuje Angažman fest, festival socijalno angažovanog pozorišta za mlade, koji će publici pod sloganom “Ako ti nećeš, neće niko”, u svom prvom izdanju, ponuditi takmičarski, revijalni i matinee program, kao i prateći program koji će činiti kreativne radionice i tribine. 

Tim festivala čine mladi profesionalci iz oblasti pozorišta i defektologije, koji su, podstaknuti istraživanjima o kulturnim potrebama mladih i stereotipom da je mladima pozorište nezanimljivo, zadali sebi za misiju da pozorište predstavi publici kao prostor gde nema tabua i gde može da se izgovori svako pitanje, a ne kao formalni kulturni događaj namenjen isključivo redovnoj pozorišnoj publici ili onima koji se bave aktivizmom. 

Nenad Radović, direktor festivala

Glumac i direktor festivala, Nenad Radović, navodi da je ideja za osnivanje festivala nastala iz potrebe za javnim prostorom u kom bi se umrežavali pozorišni umetnici koji se bave edukativnim pozorištem za mlade, ali i sama publika takvog pozorišta. Fokus festivala biće na neformalnom obrazovanju, odnosno, preispitivanju svih problema u našem društvu koji se na bilo koji način tiču načina i kvaliteta života mladih.

Ove godine repertoar festivala čine predstave koje se bave temama poput vršnjačkog nasilja, zloupotrebe interneta, nerazumevanja odraslih, poremećajima u ishrani, prvim seksualnim iskustvima – jednom rečju, onim što i previše često čini svakodnevicu mladih ljudi danas.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja i deo je projekta “50 ideas for Europe” u organizaciji Beogradske otvorene škole i Opens2019.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.