Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Agoria & Fabio Florido: Miksevi koji definišu eru 16. decembra u Depo-u

U petak, 16. decembra, u beogradskom Depo-u ćemo, posle višegodišnjeg čekanja, premijerno u Srbiji slušati Agoria-u, jednu od najbitnijih figura evropske elektronske scene, a iste večeri nastupiće i Fabio Florido, virtuozni štićenik Ričija Hawtina u svojevrsnom nastavku žurke za one koji se dobro sećaju njegovog završnog seta sa prošlogodišnjeg Apgrade vikenda i MINUS večeri.

Da je Agoria jedan od najboljih ambasadora francuske scene nakon Laurenta Garniera svedoče brojne nagrade za najboljeg nacionalnog di-džeja, ali i kapitalna izdanja za prestižne etikete Kompakt, Hotflush i Innervisions. Njegov CD „At the Controls“ smatra se remek-delom elektronske muzike, a Resident Advisor ga je nazvao i „miksom koji definiše jednu eru“. Prekaljeni poznavalac miksa pokazao je svoje umeće u više navrata kroz Balance i Fabric kompilacije. artworks-000121896789-uzj00w-t500x500Ono što je najinteresantnije kod ovog revolucionarnog miksa je do tada neviđeni i odvažni spoj bisera muzičkog izdavaštva kao što su tema filma “Mullholand Drive” i “Experimento” koji je potpisao Carl Craig, mešavina orkestarske kompozicije Raymond Scotta i minimala Onur Ozera, kao i kombinacija pesme Aphrodite’s Child “Loud Loud Loud” i semplova iz opusa grupe LCD Soundsystem. Agoria godinama ima veoma intenzivne turneje i beleži nastupe od Tokija do Brazila, a pored vodećih festivala, na njegovoj klupskoj listi nalaze se Berghain/Panorama Bar, Sub Club, Womb, Warung, Amnesia ili DC10 na Ibici, gde je ovog leta bio jedan od rezidenata Circoloco žurki, ali i redovan gost Mosaic i Ellum žurki Macea Plexa.

Apgrade je u proteklih godinu dana u Beograd doveo neke od vodećih elektronskih izvođača, kao što su Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Tale of Us, Dixon, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, Miss Kittin, Mathew Jonson, Dave Harrington, Steve Bug, Mike Huckaby, ali i brojne nove talente među kojima su Valentin Stip, Julian Jeweil, Sebastian Mullaert,Caleb Calloway i drugi. Najskoriji spektakl u njihovoj organizaciji priredio je Sven Vath, prošlog petka u klubu Hangar.

fabio-florido1 Nakon što se preselio na Ibicu 2013. godine, Fabio Florido počeo je da živi svoj san. Izdanja za Selected Records, The Triangle i Beat Therapy su mu pomogla da dobije potrebnu podršku istaknutih figura elektronske plesne scene (Dubfire, Luigi Madonna, Sasha Carasi), kako bi u jednom trenutku dobio potrebno priznanje od Richie Hawtina u obliku mentorstva. Awakenings, Sonus, Tomorrowland, EXIT, Sonar, Cocorico, Ambasada Gavioli, Cacao Beach i Barraca su samo neka od mesta koje je talentovani Fabio od tada posetio svojom muzikom, a mnoga ga tek očekuju.

Pročitajte i: Neprevaziđeni mag elektronske muzike u Hangaru – Niko kao Sven Vath!

Ulaznice po ceni od 790 dinara možete poručiti na: gigstix.com i na eventim.rs

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!