Najave Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

6. Hakaton sa tematikom VR/AR unapređenja kompleksa Porto Montenegro

Softverska kompanija “Logate” i digitalna zajednica Crne Gore “Digitalizuj.me” organizuju šesti po redu Hakaton, pod nazivom “Hackathon in the Port 2018”, koji će se održati od 23. do 25. maja u najpoznatijoj crnogorskoj marini Porto Montenegro. U pitanju je događaj namenjen programerima, projekt menadžerima, marketerima, grafičkim i interfejs dizajnerima – svima koje zanima razvoj aplikacija i primena savremenih tehnologija u rešavanju biznis problema, a puni su kreativnih ideja.

Tema ovogodišnjeg Hakatona je unapređenje kompleksa Porto Montenegro kroz inovativna VR/AR rešenja. Takmičari će se baviti jednom od gorućih tema IT sveta – virtuelnom i augmentovanom realnošću, tako da već mogu razmišljati o tehnologijama, načinu implementacije i dodatno proučiti ovu materiju do početka Hakatona. Detalji teme će biti poznati tek na samom događaju, kojem će prisustvovati mentorski tim koji će pomoći takmičarskim ekipama u razradi ideja i kontrolisati rešenja sa tehničkog aspekta.

Shodno pravilima takmičenja, osam formiranih timova (dvoje do četvoro ljudi po timu) mogu da iskoriste sve što tehnologija danas dozvoljava i naprave rešenje koje u sebi inkorporira VR/AR elemente po instrukcijama zadatka, a koje će na kraju služiti unapređenju poslovanja marine Porto Montenegro. Porto Montenegro je spreman da podrži dalji razvoj najboljeg rešenja i integriše ga u svoj sistem rada, pod uslovom da rešenje zadovolji kriterijume zadatka i pokaže dobar biznis potencijal.

Hakaton će trajati čak tri dana – sa željom da se kreiraju što kvalitetnija rešenja od kojih će ono pobedničko imati priliku da se predstavi publici i investitorima na Spark.me konferenciji – u okviru revijalnog dela Start-up takmičenja (26. i 27. maja 2018.).

Pored prilike da se predstavi auditorijumu na Spark.me takmičenju, najbolji tim očekuje i nagrada od 3.000€ koju je obezbedila Societe Generale Montenegro banka. Nagrada je obezbeđena i za drugoplasirani tim i iznosi 1.000€, a njen sponsor je Saga CG. Organizatori napominju da učesnici Hakatona moraju biti stariji od 18 godina. Krajnji rok za prijavu je 9. maj 2018. godine. Više informacija o događaju kao i ostala pravila možete pronaći na: www.hakaton.me.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.