Najave

4. Paralel – Tajanstveni voz

4. Paralel – Beogradski festival subkulture, održaće se u drugoj nedelji oktobra /5-11.10./ i obeležiće, za domaću pop kulturu, dva veoma važna jubileja.

Kultna radio emisija Tajanstveni voz, autora i voditelja Žikice Simića, slavi 30 godina emitovanja (Studio B), tim povodom istoimeni super-bend, predvođen Vladimirom Kolarićem (Veliki prezir) predstaviće nam 30 tak standarda američkog roka, od Bob Dylan-a do Husker Du i Violent Femmes…, dok će se za mikrofonom smenjivati više od 20 najinteresantnijih ličnosti srpske muzike i kulture (Srđan Gojković Gile, Milan Glavaški, Goran Vasović, Ana Ćurčin, Stray Dog, Kralj Čačka, Milutin Petrović…).

Koncert će se održati u Mikseru, u petak, 9. oktobra, od 20,30 časova. Promotivna cena karte važi do 1. jula, na svim GIGS TIX mestima.

Intervju sa Žikicom Simićem, u kom govori o domaćoj muzičkoj sceni, magiji radija…, kao i o sadržaju predstojećeg koncerta, u celini ili u segmentima, možete preuzeti sa našeg sajta.

Drugi značajan jubilej domaće pop kulturne tradicije, kom ćemo se posvetiti u okviru 4. Paralela, predstavlja 70 godina od osnivanja Crvene zvezde i Partizana, naših najvećih klubova. Izložbom raznovrsnih predmeta, a u vezi sa „najvažnijom sporednom stvari na svetu“, u Mikseru /6.10./ pokazaćemo zbog čega su ova dva kluba istinski fenomeni naše popularne kulture, dok će mladi kroz radionicu “I ja sam navijač“, kroz foto i video radove, pokazati kako oni doživljavaju svoj omiljeni klub. A ovom izložbom ćemo se podstetiti da su navijači bili i Andrić, Crnjanski, Duško Radović… i kako su oni navijali za svoj klub.

Pored navedenog, kao i prethodnih godina, očekuju nas muzički filmovi, strip, besplatne radionice, otvorene tribine, kao i neka iznenađenja.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.