Najave Srbija

3. Agile Serbia – konferencija o agilnim metodologijama, liderstvu i razvoju softvera

Treću godinu zaredom, Madlenianum će biti mesto susreta svetski poznatih IT i Agile stručnjaka! Konferencija Agile Serbia održaće se 27. aprila, a u fokusu ovogodišnjeg događaja biće teme koje se odnose na agilne metodologije, liderstvo i razvoj softvera.

Konferencija Agile Serbia je najveći događaj na temu agilnog pristupa razvoju proizvoda u SEE regionu!

Prošlogodišnju konferenciju posetilo je preko 500 učesnika iz 12 evropskih zemalja. Ovaj podatak svrstao je Agile Serbia Conference u evropski brend, prepoznatljiv posebno u IT industriji, u kojoj je primena agilnih metodologija najzastupljenija. Agilni pristup, koji beleži konstantan trend rasta, u svetu i kod nas, pridaje veliku važnost saradnji sa klijentima i brzom odgovoru na promene i zato njegovi osnivači i zagovornici tvrde da je odličan za kompleksne projekte razvoja. Organizatori za ovu godinu najavljuju predavanja i diskusije na tri scene, Coaching Corner i mnoga iznenađenja koja će konferenciju učiniti još interaktivnijom.

Najveća zvezda i keynote ovogodišnje konferencije je Bob Hartman, poznatiji kao Agile Bob! Bio je član upravnog odbora Scrum Alliance (krovne organizacije za Scrum u svetu) za 2015. godinu i sarađivao je sa više od 100 poznatih svetskih kompanija. Svojim predavanjem „Zašto liderstvo i agilnost idu ruku pod ruku u 21. veku?“ otvoriće konferenciju. Pored njega, na EPIC (glavnoj) sceni nastupiće i sledeći eksperti: Marcello Duarte, Marc Löffler, Karl Scotland, Olaf Lewitz i Ángel Medinilla. Na DEV sceni vodiće se diskusije o trenutno aktuelnim temama iz sveta agilnog razvoja proizvoda. Na EXE sceni možete očekivati interaktivne radionice koje uvek izazivaju veliko interesovanje među posetiocima.

Coaching Corner je namenjen neformalnim razgovorima Agile trenera i učesnika konferencije, i razmeni iskustva između njih. Pored svega pomenutog, organizatori najavljuju „premijeru“ aplikacije za biznis match making! Aplikacija je proizvod pokrovitelja konferencije, domaće IT kompanije Puzzle Software. S obzirom da je konferencija Agile Serbia događaj namenjen kako programerima, tako i različitim nivoima menadžmenta, kompanija Puzzle Software veruje da će učesnicima ova aplikacija pomoći da stvore nove poslovne kontakte, razmene ideje i naprave prve korake ka novim projektima zajedničke saradnje.

Brojne kompanije su prepoznale značaj konferenije za Agile i IT zajednicu u SEE regionu. Ističu se kompanija Endava (zlatni sponzor), Quantox Technology (srebrni sponzor) i Scrum Allinace (specijalni sponzor).

Prijave za konferenciju su otvorene. Inače, Agile Serbia Conference je završni događaj Agile Month, serije edukacija posvećenih Agilnom razvoju softvera.

Više informacija o predavačima i mogućnosti prijave dostupno je na sajtu konferencije!

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.