Najave Hrvatska Srbija

“Vlažnost“ i “S one strane“ u DKSG

U okviru filmskog programa Panorama, ovog vikenda od 15. do 17. aprila u Maloj sali Doma kulture “Studentski grad“ na Novom Beogradu biće prikazani filmovi “Vlažnost“ i “S one strane“.

S_one_strane

Film „S one strane“ reditelja Zrinka Ogresta (Hrvatska, 2015) dobitnik je nagrade Beogradski pobednik za najbolji film i najbolju režiju u kategoriji Manjinskih koprodukcija u Nacionalnoj selekciji i nagradu žirija Nebojša Đukelić na 44. FEST-u. Radnja ovog filma je smeštena u Zagrebu pre dvadeset godina kada se Vesna s decom, bežeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, nakon jednog neočekivanog poziva, na površinu će isplivati tajna koju je kroz sve te godine nastojala sakriti.
Glavne uloge: Lazar Ristovski i Ksenija Marković
Projekcija ovog filma počinje u 19 časova.

Film „Vlažnost“ Nikole Ljuce (Srbija, 2016) dobitnik je nagrade Beogradski pobednik na 44. FEST-u za najbolji film. Reditlj je dobitnik nagrade za najbolju režiju, a glavni glumac Miloš Timotijević za najbolju ulogu u Nacionalnoj selekciji. Pored Miloša, glavnu žensku ulogu igra Tamara Krcunović.

Vlaznost (2)Petar je zgodan i harizmatičan menadžer uspešne kompanije koja velike državne projekte snabdeva građevinskim materijalom. Po povratku sa poslovnog puta, njegova žena Mina ga čeka na aerodromu. Oni dolaze kući i, dok on spava, Mina nestaje bez traga. Petar počinje da laže i skriva njen nestanak, trudeći se da održi savršenu sliku života koji je izgradio. Međutim, u kovitlacu sumnjivih poslovnih dogovora, priprema za porodičnu slavu, sestrinih bračnih problema, nesanice i razuzdanih noćnih izlazaka po beogradskim klubovima, Petrovi strahovi sve više izlaze na površinu i što se on više trudi da ih potisne, oni su sve jači.

Projekcija počinje u 21 sat.
Cena ulaznice je 150 dinara.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.