Najave Srbija

10. Cinema City ove jeseni u Novom Sadu

Jubilarno, deseto izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala biće ove godine održano od 1. do 3. septembra na novoj, magičnoj lokaciji – Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Kao i prethodnih godina, posetioci će uživati u bogatom programskom sadržaju posvećenom pre svega mladoj filmskoj i muzičkoj sceni, ali i novom festivalskom iskustvu.

Nakon dva uspešna izdanja festivala u Kineskoj četvrti Novog Sada, doprineseno je oživljavanju i upoznavanju publike sa najstarijim novosadskim industrijskim kvartom i mnoštvom njegovih alternativih kulturnih sadržaja. Najnoviji debitantski filmovi iz celog sveta, projekcije u jedinstvenom okruženju, kvalitetni muzički nastupi i izložbe koji čine poznati programski koncept festivala Cinema City sada će postati deo nove, šire inicijative – Gradić festa – koji će krajem leta obojiti ulice Novog Sada i Petrovaradina.

Uz Festival uličnih svirača, Festival 9, Pop Up Novi Sad (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production i AAA festival i zajedno sa publikom organizatori ovog festivala žele da učestvuju u ostvarivanju vizije o Podgrađu Petrovaradinske tvrđave kao uzbudljivom umetničkom i turističkom kvartu i prirodnom nastavku pešačke zone centra Novog Sada gde se tokom tri dana na ulicama udružuju film, muzika, umetnost i zabava.

U pripremi su i drugi zanimljivi muzički i umetnički sadržaji u saradnji sa umetničkom zajednicom okupljenom oko Gradić festa. Svi programi Cinema City festivala u okviru Gradić festa biće besplatni.

Cinema City internacionalni filmski festival organizuje Udruženje Cinema City uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i verske zajednice.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.