Kultura Srbija

Zbog velikog interesovanja publike izložba Pikasovih grafika u Kući legata trajaće do 19. aprila

Da je publika na ovim prostorima željna kvalitetnih kulturnih sadržaja svedoči i rekordno interesovanje posetilaca za izložbu Pikasovih grafika „Izbor dela iz Vollard Suite“, u Kući legata. Od otvaranja izložbe, 19. januara, više od 11.200 posetilaca pogledalo je postavku i upravo je to glavni razlog zašto će izložba biti produžena do 19. aprila, umesto do 5. aprila kako je prvobitno planirano.

„Izuzetno nam je drago što je izložba naišla na tako dobar odziv kod publike, te smo zajedno sa našim partnerima iz Kuće legata uspeli da produžimo njeno trajanje za još dve nedelje, kako bi svi zainteresovani imali priliku da pogledaju postavku o kojoj se toliko priča još od samog predstavljanja. Celokupna izložba ima pre svega edukativni karakter, sa ciljem da se publici približi Pikasova umetnost i svestranost u primeni različitih tehnika i formi stvaralačkog izražaja“ – istakao je Leon Pogelšek, direktor slovenačke Galerije „Kos“ i organizator izložbe.

U okviru postavke u Kući legata, do 19. aprila, publika ima priliku da pogleda odabranu selekciju od čak 84 rada koja krase čuveni Vollard Suite, kao i originalne Pikasove tanjire, plakate, litografije, ali i retko izdanje umetnikove skicirke.

Izložba je otvorena za posetioce svakog dana, osim ponedeljka, od 10h do 21h, u galeriji Kuće legata (Knez Mihailova 46). Cena ulaznice za odrasle je 500 dinara, dok je za učenike i studente, uz đačku knjižicu odnosno indeks, cena 250 dinara.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.