Kultura Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Uspešno održan prvi pozorišni festival “Svilena maska“ u Svilajncu

Sinoć je u Centru za kulturu u Svilajncu održan prvi pozorišni festival “Svilena maska“ organizovan od strane amatersko-omladinskog pozorišta “MMaska“. U trajanju od 16 do 21 sat, prikazano je pet predstava iz Svilajnca, Šida, Kragujevca, Jagodine i Banjaluke.

Dramske umetnice Brankica Sebastijanović i Marija Stokić su u ulozi žirija odabrale najbolju predstavu “Želim da se oslobodim“ (Kulturni centar iz Šida). Takođe, nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je glumici ove predstave Vanji Stevanović. Najbolja muška uloga i režija dodeljena je Ognjenu Bogdanoviću iz Banjaluke.

Za kraj, organizator festivala Mladen Miljković je izjavio sledeće:
“Uspeo sam i uspeli smo da uradimo nešto nemoguće, nešto što nisam ni sanjao, ali ostavrilo se. Od upisa fakulteta, preko otvaranja pozorišta, pa i osnivanja prvog festivala „SVILENA MASKA“ u Svilajncu, u ovakvom mračnom vremenu za kulturu i umetnike. Uspeli smo da po prvi put prikažemo pozorišni maraton u jednom malom prelepom gradiću, na koji sam jako ponosan, a pogotovo na ljude koji su bili uz mene u jednom SVILAJNCU. Ovo je samo početak, ovaj dan je odlučio da festival mora da živi, jer vi to želite, a ja ću se potruditi da sledeće godine nadmašim prvi fest, mada će to biti jako teško.“

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.