Kultura Srbija

Svetlana Zaharova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Balet  „Žizela“, u koreografiji čuvenog Jurija Grigoroviča otvoriće novu sezonu direktnih prenosa baleta iz Boljšoj teatra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shoping Center, ove nedelje, 11. oktobra sa početkom u 17 časova.

Zizela_1

Četvrtu godinu zaredom publika će moći da uživa u vrhunskim izvođenjima prvaka, solista i baletske trupe Akademskog državnog baleta Boljšoj, koji na veliko platno donose 7 baleta, uključujući 4 direktna prenosa iz Moskve i 3 snimljene predstave.

 Žizela

„Žizela“ predstavlja jedan od najstarijih i najpoznatijih komada na repertoaru klasika baletske umetnosti, koji za temu ima dirljivu romantičnu priču: nesrećna ljubav sa tragičnim završetkom, uranjanje u fantaziju i krajnje iskupljenje snagom ljubavi. Boljšoj teatar proslavio se svojom intimnom i emocionalno napetom interpretacijom ove priče. Svetlana Zaharova, jedna od najpoznatijih balerina današnjice, našla se u ulozi mlade seoske devojke po imenu Žizela, koja umire saznavši da je voljeni muškarac Alberto izdao. Protiv svoje volje, ona se pridružuje vilama u osveti protiv Alberta, osuđujući ga na igru, dok ne umre od iscrpljenosti.

Balet_sezona_2015_2016

U nastavku sezone direktnih prenosa iz Boljšoja, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center posetioci će moći da uživaju u snimku baleta „Dragulji“, koji je na programu 8. novembra, dok je prenos tragičnog remek-dela „Dama s kamelijama“, zakazan za 6. decembar.

 

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 4 ili više baleta u sezoni 2015/2016 ostvarujete pravo na sniženu cenu ulaznice u iznosu od 1.000 dinara.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.