Kultura Srbija

Specijalna nagrada ovogodišnjeg „Merlinka festivala” dodeljena filmu Stefana M. Mladenovića – „Quiero decirte”

Specijalna nagrada ovogodišnjeg „Merlinka festivala” otišla je u ruke domaćem autoru Stefanu M. Mladenoviću za film „Quiero decirte”, snimljen na španskom jeziku. U konkurenciji od preko sedamdeset filmova, koliko je prikazano ove godine, film „Quiero decirte” izdvojio se kao najspecifičniji, sa izuzetnom tematikom koja u samo sedamnaest minuta angažuje gledaoca i stavlja pred njega kompleksan svet životnih nedoumica i svih pitanja na koje, u trenutku, nismo u stanju da odgovorimo sa da ili ne.

(Fotografija: Stefan M. Mladenović sa nagradom, 2017; privatna arhiva)

„Verujte u svoje snove jer ova nagrada to dokazuje! Zaista sam zahvalan ‚Merlinka festivalu’! Ova nagrada mi veoma znači i daje mi samo vetar u leđa da novi film bude još bolji! Kada je reč o novom filmu, o kom prvi put govorim za ‚Adria Daily’ magazin, on nosi naziv ‚Lui Lejk – nije tvoja krivica’. Scenario je spreman i jedva čekam da krenemo sa snimanjem! Film je posvećen osobama koje su preživele seksualno nasilje”, rekao je glumac, reditelj i scenarista Stefan M. Mladenović.

Pogledajte deo pobedničnog filma ovogodišnjeg „Merlinka festivala” – „Quiero decirte”, kao i inetrvju sa Stefanom M. Mladenovićem, u gostovanju kod TV voditelja, kolumniste i aktiviste za ljudska prava Stefana Mihajlovskog:

„Uvek ćemo podržati mlade autore, kojih, svakako, ima. Drago mi je što je i ovaj „Merlinka festival” ispunio očekivanja i publici je prikazan kvalitetan sadržaj”, izjavio je za Predrag Azdejković, osnivač „Merlinka festivala”.

Prvi intervju koji je Stefan M. Mladenović dao za naš magazin možete da pročitate ovde.

About the author

Stefan Mihajlovski

Stefan Mihajlovski

Diplomirani komunikolog. Student master programa Proizvodnja TV serija. Pisac knjiga ''14 dana karantina''. ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!