Specijalna nagrada ovogodišnjeg „Merlinka festivala” dodeljena filmu Stefana M. Mladenovića – „Quiero decirte”

0

Specijalna nagrada ovogodišnjeg „Merlinka festivala” otišla je u ruke domaćem autoru Stefanu M. Mladenoviću za film „Quiero decirte”, snimljen na španskom jeziku. U konkurenciji od preko sedamdeset filmova, koliko je prikazano ove godine, film „Quiero decirte” izdvojio se kao najspecifičniji, sa izuzetnom tematikom koja u samo sedamnaest minuta angažuje gledaoca i stavlja pred njega kompleksan svet životnih nedoumica i svih pitanja na koje, u trenutku, nismo u stanju da odgovorimo sa da ili ne.

(Fotografija: Stefan M. Mladenović sa nagradom, 2017; privatna arhiva)

„Verujte u svoje snove jer ova nagrada to dokazuje! Zaista sam zahvalan ‚Merlinka festivalu’! Ova nagrada mi veoma znači i daje mi samo vetar u leđa da novi film bude još bolji! Kada je reč o novom filmu, o kom prvi put govorim za ‚Adria Daily’ magazin, on nosi naziv ‚Lui Lejk – nije tvoja krivica’. Scenario je spreman i jedva čekam da krenemo sa snimanjem! Film je posvećen osobama koje su preživele seksualno nasilje”, rekao je glumac, reditelj i scenarista Stefan M. Mladenović.

Pogledajte deo pobedničnog filma ovogodišnjeg „Merlinka festivala” – „Quiero decirte”, kao i inetrvju sa Stefanom M. Mladenovićem, u gostovanju kod TV voditelja, kolumniste i aktiviste za ljudska prava Stefana Mihajlovskog:

„Uvek ćemo podržati mlade autore, kojih, svakako, ima. Drago mi je što je i ovaj „Merlinka festival” ispunio očekivanja i publici je prikazan kvalitetan sadržaj”, izjavio je za Predrag Azdejković, osnivač „Merlinka festivala”.

Prvi intervju koji je Stefan M. Mladenović dao za naš magazin možete da pročitate ovde.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Diplomirani komunikolog. Pisac knjiga ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend