Kultura Srbija

Razgovor povodom knjige OBITELJ – ZAHARA PRILEPINA u DKSG

U četvrtak 25. februara u 20 sati u Klubu Magistrala Doma kulture „Studentski grad“ biće održan razgovor povodom knjige Obitelj Zahara Prilepina.

Na udaljena ostrva na severu Rusije neposlušne je u progonstvo počela da šalje Katarina Velika, a tradicija je nastavljena i posle Oktobarske revolucije. Moćan metafizički tekst o stepenu čovekove slobode i čovekovih fizičkih mogućnosti. Roman Obitelj je dobio četiri najznačajnije književne nagrade u Rusiji.

Zahar Prilepin (1)

Obitelj je savršeno grandiozan tekst, divan, sveobuhvatan, fizički osetan – u dijapazonu od bola do sladostrašća“, rekao je Šamilj Kerašev.

Učestvuju: Dragana Kovačević, Radmila Mečanin i Lidija Kusovac. U toku razgovora biće emitovani delovi iz intervjua sa Zaharom Prilepinom s Drugog programa Radio Beograda.

Zahar Prilepin (3)

Zahar Prilepin (fizički radnik, grobar, čuvar, izbacivač, komandir odeljenja za specijalne namene itd.) rođen je 7. 7. 1975. u Rjazanskoj oblasti u Rusiji. Dela su mu prevedena na 17 jezika, kolumnista je ruskih novina, voditelj TV i radio programa, rok pevač i član grupe Elefank, sekretar Saveza pisaca Rusije, urednik sajta Svobodnaя pressa. Diplomirao je na filološkom fakultetu i političkoj školi, član je partije Drugaя Rossiя. Oženjen je, otac četvoro dece. Živi u selu Kerženec i u gradu Nižnji Novgorod. Njegove knjige uključene su u program ruskih humanističkih fakulteta.

„Odavno hoću da kažem (…) da se možeš oduševljavati umom i talentom mnogih savremenih ruskih pisaca – ali želiš da ličiš jedino na Prilepina“, rekao je Igor Belov, pesnik i kritičar.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.