Kultura Pozorišta Crna Gora Srbija

Razbijeni krčag Jugoslovenskog dramskog pozorišta na festivalu u Tivtu

image002Sezonu 2015/2016. Jugoslovensko dramsko pozorište otvara učešćem na jubilarnom 10. Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije 2015 sa predstavom Hajnriha fon Klajsta Razbijeni krčag u režiji Igora Vuka Torbice koja će biti izvedena u subotu 29. avgusta na sceni Centra za kulturu Tivat.

Predstava Razbijeni krčag učestvovala je na brojnim festivalima na kojima je osvajala nagrade. Na 20. Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu Nebojša Glogovac je proglašen najboljim glumcem festivala, na 22. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci glumačke nagrade stučnog žirija “Veljko Maričić” pripale su Nebojši Glogovcu za najbolju mušku ulogu, Ljubomiru Bandoviću za epizodnu ulogu i Jovani Gavrilović  za najboljeg mladog glumca/glumicu dok je Igor Vuk Torbica dobio pohvalu žirija kao mlada rediteljska nada. Na 39. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu Nebojša Glogovac je dobio Nagradu „Ivo Serdar” za ulogu najbolje prihvaćenu od publike, Svetozar Cvetković je dobio jednu od pet ravnopravnih glumačkih nagrada a Staši Zurovcu je pripalo posebno priznanje za koreografiju i scenski pokret u predstavi. Predstava Razbijeni krčag otvorila je ovogodišnji, 29. Grad teatar u Budvi, u julu je gostovala u kazalištu Ulysses na Brionima a u oktobru će učestvovati na Borštnikovim susretima u Mariboru.

Razbijeni krcag Nebojsa Glogovac Svetozar Cvetkovic Ljubomir Bandovic foto Nenad Petrovic

U predstavi koja je premijerno izvedena u februaru ove godine na sceni Teatra „Bojan Stupica“ igraju Nebojša Glogovac, Svetozar Cvetković, Vladica Milosavljević, Ljubomir Bandović, Marko Baćović, Jovana Gavrilović, Marko Janketić i Lazar Đukić. Scenograf je Branko Hojnik, kostimograf Jelisaveta Tatić Čuturilo, dramaturg Tamara Bijelić a koreografiju i scenski pokret potpisao je Staša Zurovac.

Razbijeni krcag Svetozar Svetkovic Nebojsa Glogovac Jovana Gavrilovic foto Nenad Petrovic press

Jugoslovensko dramsko pozorište je i prošle godine učestvovalo na Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu sa predstavama Unosno mesto i Otelo za koju su nagrađeni Vojin Ćetković za najbolje glumačko ostvarenje, Nikola Đuričko za glumačku bravuru i Ljiljana Mrkić Popović za scenski govor.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.