Kultura Srbija

Premijera predstave „Tvoja ruka u mojoj“ o Antonu Čehovu i Olgi Kniper

PREMIJERA
17. mart 2017.
Reprize: 20. i 23. mart

TVOJA RUKA U MOJOJ – PREDSTAVA O ANTONU ČEHOVU I OLGI KNIPER

U duhu slavljenja velikih ljudi i velikih ljubavi, Opera i teatar Madlenianum priprema novu dramsku predstavu za Malu scenu čija će premijera biti održana 17. marta 2017.

U režiji Nebojše Dugalića, a po tekstu „Tvoja ruka u mojoj“ Kerola Rokamore, publika će moći da vidi scenski uobličenu istinitu priču o jednom od najvećih svetskih književnika – Antonu Čehovu i njegovoj ženi – slavnoj glumici Olgi Kniper.

Kao inspiracija za predstavu o ovoj nesvakidašnjoj ljubavi poslužila su pisma Čehova i Olge, njih 412, koliko su ih razmenili za 6 godina svoje ljubavi. Čehov je prerano umro, u 44. godini svog života, ostavivši brojna pripovedačka dela i kultne drame koje služe za žanrovski uzor predstavi „Tvoja ruka u mojoj“, a žanr se može okarakterisati kao komedija prema Čehovu.

U Madlenianumu će ulogu Čehova zaigrati Igor Filipović a Olgu Vjera Mujović. U autorskom timu su, pored Nebojše Dugalića koji je i scenograf projekta, jos i kompozitor Milan Nedeljković, kostimograf Tijana Sićević i asistent scenografa Vladimir Ćirić.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.