Kultura Pozorišta Srbija

Premijera predstave „Slučajevi“ na Velikoj sceni Madlenianuma

Umetničko udruženje „Kulturni element“ u koprodukciji sa Operom i teatrom Madlenianum najavilo je premijeru plesno-dramske predstave „Slučajevi“, prema motivima Danila Harmsa. Predstava će biti izvedena u četvrtak, 21. juna, na Gledalištu Velike scene Opere i teatra Madlenianum. Režiji i dramatizaciji za ovaj komad potpisuje Tadija Miletić, koji je i autor ovog nesvakidašnjeg koncepta. Ova predstava, idejno jedinstvena, istražuje nove i drugačije oblike scenskog stvaralaštva. Nekonvencionalne pozorišne forme, podeljena na dve strane (levu i na desnu, plesnu i dramsku), daje mogućnost publici da na samom početku bira koju će stranu prvo gledati, što će uticati na to da doživljaj prema tom izboru bude različit.

Bogato i opsežno osmišljena, predstava objedinjuje plesno i dramsko pozorište, teatar senki i operu, simbolizam i realizam, i otvara mogućnost da se u komadu uživa više puta i da pritom svaki put doživljaj bude različit. Jedinstveno čitanje ruskog klasika u izobilju plesa, pokreta i autorske muzike! U režiji i dramatizaciji dugogodišnjeg saradnika Opere i teatra Madlenianum i predsednika Kulturnog elementa, Tadije Miletića, scenski pokret vodi Tamara Antonijević Spasić, kompozitor je Jug Marković, scenograf je Miraš Vuksanović, a kostimograf Tijana Sićević. U predstavi igraju Stojan Đorđević, Ammar Mešić, Marija Kosić, Novak Radulović, Nebojša Rako i Jovana Čurović.

Kulturni element je umetničko udruženje osnovano 2011. godine u Beogradu, koje okuplja na desetine mladih umetnika, glumaca, plesača i muzičara, vrhunskih profesionalca u svojim oblastima. Zajedno čine jednu od najeminintnijih umetničkih grupa, koja je do sada ostvarila na desetine projekata širom zemlje.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.