Kultura Srbija

Predstava „Dar“ o ljubavi i prihvatanju različitosti na sceni AKUD „Krsmanac“

Predstava „Dar“, autorke Milene Đorđević, biće izvedena 27. maja na sceni AKUD „Krsmanac“. Kroz priču o porodici, ljubavi i prihvatanju različitosti predstava se na suptilan i dirljiv način bavi temom autizma. U pitanju je društveno angažovan teatar koji ima za cilj podizanje opšte svesti o ovoj temi.

Komad prati dečaka Kostu, koji je autističan od rođenja, i sva životna iskušenja i događaje kroz koje prolazi njegova porodica kad se suoči sa takvim problemom. Ovo je priča, pre svega, o ljubavi i prihvatanju svih onih koji su na bilo koji način razlikuju od većine. Kosta će vratiti svoju porodicu pravim vrednostima i sve u publici podsetiti da treba da zastati u životu i okrenuti se onima koje volimo.

Nakon predstavepredviđeno je da se održi interaktivna tribina na kojoj će učestvovati glumci, stručno lice koje radi sa autističnim osobama i roditelj deteta sa autizmom. Preporuku za ovu predstavu dao je Gradski sekreterijat za obrazovanje Grada Beograda.

Pogledati ovu predstavu je veliki korak u podizanju opšte svesti stanovništva o ovoj temi i primer društvenog angažovanja institucija u cilju poboljšanja uslova života za autistične osobe.

Zainteresovani da pogledaju ovu neobičnu predstavu mogu se javiti autorki, Milani Đorđević, na telefon 064/1834383.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.