Pozorišta Srbija

Želite li i vi „Zlatni lančić od bižuterije“?

Na Sceni „Akademije 28“ večeras će (u 20 časova) biti izvedena sjajna monodrama (paradoksalnog naziva) „Zlatni lančić od bižuterije“.

Monodrama "Zlatni lančić od bižuterije" (2015)(Fotografija: Monodrama „Zlatni lančić od bižuterije“, 2015)

Ova predstava prikazuje životnu priču Konstadina – „Laleta“ (tridesetpetogodišnji Crnogorac, neuspešni student, neuspešan biznismen), koji je naučio da živi na tuđ račun. Došao je u Beograd pun nada i očekivanja – željan lakog života i lepih devojaka, odnosno bogatih udavača. Ali, kao i svaki čovek koji je zaljubljen u sebe i lak život, odjedanput konstatuje da su godine prošle, a on školu nije završio i svi biznisi koje je pokrenuo propali su. Lepih devojaka ima dosta, ali njemu ne treba žena za provod, već neka da ga izdržava – Neka bogata… I takva naleti… On je oduševljen, računa da je prevario i nju i njenu porodicu. Međutim, familija bogataša ne bi bila bogata da ih neko takav može lako prevariti…

Monodrama "Zlatni lančić od bižuterije" (2015)(Fotografija: Monodrama „Zlatni lančić od bižuterije“, 2015)

Laletov moto je: „Dok je rodbine – pozajmljivaću, dok je devojaka – nadaću se!“. I na kraju je pronašao (a možda i nije) spas u braku sa (bilo kakvom) bogatom udavačom!?

Igra: Andrija Milošević.

Reditelj: Miodrag „Mijo“ Karadžić.

Scenarista (dramaturg): Miodrag „Mijo“ Karadžić.

Miodrag „Mijo“ Karadžić je crnogorsko-srpski reditelj, glumac i scenarista. Napisao je scenario (zajedno sa rediteljem ove serije – Živkom Nikolićem) za nekada veoma popularnu jugoslovensku televizijsku seriju „Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo“.

Monodrama "Zlatni lančić od bižuterije" (2015)(Fotografija: Monodrama „Zlatni lančić od bižuterije“, 2015)

Monodrama „Zlatni lančić od bižuterije“ premijerno je odigrana 11. marta 2015. godine, a karte za večerašnje izvođenje možete kupiti na biletarnici „Akademije 28“, po ceni od 800 dinara.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.