Pozorišta Srbija

Veliki jubilej hit predstave „Dobrodošli u Srbiju” u „Zvezdara teatru”

Na Novoj sceni „Zvezdara teatra” sinoć je, pred punom salom, odigrana hit predstava „Dobrodošli u Srbiju”, po 350. put.

(Fotografija: Dragan „Gagi” Jovanović – predstava „Dobrodošli u Srbiju”, 2006; „Zvezdara teatar”)

Ovo je komična priča o jednom vlasniku i osnivaču agencije koji vas vodi na volšebno putovanje po Srbiji i pokazuje vam sve njene, nepravedno zapostavljene, vrednosti i lepote. To što ste izabrali turu baš ove agencije govori o vašem odvažnom ukusu i avanturističkom duhu pravog svetskog putnika. Nadamo se da ste uživali u ovom neobičnom putovanju i tako postati deo od skoro 95 hiljada zadovoljnih putnika u publici.

(Fotografija: Predstava „Dobrodošli u Srbiju”, 2006; „Zvezdara teatar”)

Igraju: Anđela Jovanović, Anđelka Simović, Aleksandra Sekulić, Bojana Matović, Dragan Jovanović – „Gagi”, Jovana Ćirić, Milica Miletić i Nina Nešković.

Kompozitori: Janja Lončar i Sanja Marković.

Dramaturg: Dragan Jovanović – „Gagi”.

Režiseri: Dragan Jovanović – „Gagi” i Vladimir Mančić.

Na 24. „Nušićevim danima” u Smederevu, 2007. godine, Dragan Jovanović – „Gagi” je dobio Plaketu sa likom Branislava Nušićaza najbolje glumačko ostvarenje večeri.

(Fotografija: Dragan „Gagi” Jovanović – predstava „Dobrodošli u Srbiju”, 2006; „Zvezdara teatar”)

Predstava „Dobrodošli u Srbiju” je premijerno odigrana 27. maja 2006. Novo izvođenje predstave zakazano je za 5. i 12. jun 2017. Karte možete kupiti na biletarnici „Zvezdara teatra”, po ceni od 1.000 dinara. A pored ove, u Narodnom pozorištu u Beogradu prekjuče je odigrana predstava „Odumiranje međeda” užičkog Narodnog pozorišta. Takođe, u Muzeju beogradskog Narodnog pozorišta večeras će od 18 časova biti održano svečano uručenje posebnog priznanja za negovanje tradicije u umetničkom stvaralaštvu srpskom književniku Milovanu Vitezoviću.

(Fotografija: Predstava „Odumiranje međeda”, 2015; Narodno pozorište u Užicu)

Pogledajte insert iz predstave:

Mesečni repertoar „Zvezdara teatra” možete da pogledate ovde, a Narodnog pozorišta u Beogradu na ovom linku.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.