Pozorišta Srbija

U Narodnom pozorištu u Beogradu počele probe nove predstave „Livada puna tame”

U beogradskom Narodnom pozorištu su počele probe novog komada Milene Marković „Livada puna tame”, u režiji Jovane Tomić. Praizvedba je zakazana za 20. novembar 2019. na Sceni „Raša Plaović”.

Prva čitaća proba predstave „Livada puna tame”, po tekstu Milene Marković, a u režiji Jovane Tomić, održana je 16. septembra 2019. u pozorišnoj biblioteci.

Najnoviji komad priznate srpske pesnikinje, dramske spisateljice i scenaristkinje, koji je pisan za izvođenje u Narodnom pozorištu u Beogradu, biće praizveden 20. novembra 2019. na Sceni „Raša Plaović”. U podeli su: Slobodan Beštić, Anastasija – Anja Mandić i Nada Šargin, dok je dramaturg je Dimitrije Kokanov.

Takođe, u autorskoj ekipi su i: Selena Orb (kostimografkinja), Jasmina Holbus (scenografkinja), Luka Mejdžor (kompozitor), Maja Kalafatić (scenski pokret), Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor) i Anja Čuković (asistentkinja rediteljke). Milorad Jovanović je izvršni producent, Miloš Golubović organizator, inspicijent je Sandra Rokvić, a sufler Gordana Perovski.

(Fotografije: Proba predstave „Livada puna tame”, Beograd, 2019; © Narodno pozorište u Beogradu)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.