Pozorišta Srbija

Sve veće interesovanje za predstavu “… i ostali“ koja postaje moderna riznica tolerancije

Predstava “… i ostali“ po tekstovima Mine Ćirić, Nede Gojković, Galine Maksimović i Maše Radić, producenta Predraga Azdejkovića, u režiji Stevana Bodrože večeras će biti odigrana na već rasprodatom novosadskom Sterijinom pozorju, a 31. maja od 20h imaće svoje poslednje igranje u sezoni u Ustanovi kulture Vuk Stefanović Karadžić.

Predstava „…i ostali“ bavi se pozicijom manjina u našem društvu i pokušava da istražuje i analizira dijalektiku odnosa manjina – većina. Upravo zato što je tema manjina već imala neka uprizorenja na scenama u Srbiji, ova predstava ima nov pristup jer prikazuje različite oblike marginalnosti upoređuje kako se različite vrste marginalnosti ogledaju jedne u drugima i na koji način se većina u društvu odnosi prema manjinskim grupma.

U predstavi igraju: Anđela Jovanović, Bojana Zečević, Željko Maksimović i Nikola Šurbanović.

About the author

Stefan Mihajlovski

Diplomirani komunikolog. Student master programa Proizvodnja TV serija. Pisac knjiga ''14 dana karantina''. ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.