Pozorišta Srbija

Šezdeset godina od osnivanja Pozorišta „Atelje 212”: Premijera predstave „Deca radosti”

Na Sceni „Mira Trailović” u Pozorištu „Atelje 212” večeras će od 20 časova biti premijerno odigrana predstava „Deca radosti”.

1(Fotografija: Predstava „Deca radosti”, 2016; Pozorište „Atelje 212”)

Ovo je poetska drama koja govori o promeni i odlasku jedne epohe, fenomenu rokenrola i Jugoslavije, o deci koja su živela u vremenu prosperiteta, obnove, izgradnje i vere u miran i lagodan život. Ta deca kasnije nisu uspela, zbog političkih nemira u toku devedestih godina prošlog veka, da nastave put koji su im roditelji zaveštali, jer nisu vaspitavana da budu lukavi ljudi. Autorka obrađuje temu smene generacija u proteklih 60 godina zajedničke istorije jednog društva.

Igraju: Bojan Žirović, Filip Hajduković, Gorica Popović, Isidora Minić, Jovana Gavrilović, Katarina Žutić, Marko Grabež, Marko Gvero, Milica Mihajlović, Milica „Mima” Trifunović, Miodrag Dragičević, Miodrag „Miki” Krstović, Nenad Ćirić, Radmila Tomović i Vladislav Mihailović.

Kompozitorka: Irena Popović.

Pisac originalnog teksta: Milena Marković.

Dramaturg: Dimitrije Kokanov.

Režiserka: Snežana Trišić.

2(Fotografija: Predstava „Deca radosti”, 2016; Pozorište „Atelje 212”)

Večerašnjim izvođenjem predstave „Deca radosti” biće obeleženo jubilarnih 60 godina od osnivanja Pozorišta „Atelje 212”. Prva repriza je zakazana za 14. novembar 2016, a karte možete kupiti na biletarnici ovog pozorišta, po ceni od 700 (galerija) i 1.000 dinara (parter).

Mesečni repertoar Pozorišta „Atelje 212” možete da pogledate ovde.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.