Šezdeset godina od osnivanja Pozorišta „Atelje 212”: Premijera predstave „Deca radosti”

0

Na Sceni „Mira Trailović” u Pozorištu „Atelje 212” večeras će od 20 časova biti premijerno odigrana predstava „Deca radosti”.

1(Fotografija: Predstava „Deca radosti”, 2016; Pozorište „Atelje 212”)

Ovo je poetska drama koja govori o promeni i odlasku jedne epohe, fenomenu rokenrola i Jugoslavije, o deci koja su živela u vremenu prosperiteta, obnove, izgradnje i vere u miran i lagodan život. Ta deca kasnije nisu uspela, zbog političkih nemira u toku devedestih godina prošlog veka, da nastave put koji su im roditelji zaveštali, jer nisu vaspitavana da budu lukavi ljudi. Autorka obrađuje temu smene generacija u proteklih 60 godina zajedničke istorije jednog društva.

Igraju: Bojan Žirović, Filip Hajduković, Gorica Popović, Isidora Minić, Jovana Gavrilović, Katarina Žutić, Marko Grabež, Marko Gvero, Milica Mihajlović, Milica „Mima” Trifunović, Miodrag Dragičević, Miodrag „Miki” Krstović, Nenad Ćirić, Radmila Tomović i Vladislav Mihailović.

Kompozitorka: Irena Popović.

Pisac originalnog teksta: Milena Marković.

Dramaturg: Dimitrije Kokanov.

Režiserka: Snežana Trišić.

2(Fotografija: Predstava „Deca radosti”, 2016; Pozorište „Atelje 212”)

Večerašnjim izvođenjem predstave „Deca radosti” biće obeleženo jubilarnih 60 godina od osnivanja Pozorišta „Atelje 212”. Prva repriza je zakazana za 14. novembar 2016, a karte možete kupiti na biletarnici ovog pozorišta, po ceni od 700 (galerija) i 1.000 dinara (parter).

Mesečni repertoar Pozorišta „Atelje 212” možete da pogledate ovde.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend