Pozorišta Srbija

Prva repriza predstave „Svingeri” u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić”

Na Sceni „Kult” u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić” večeras će od 20 časova biti odigrana prva repriza predstave „Svingeri”.

Bračni par u srednjim tridesetim ima probleme u braku. Dolaze na ideju da ih reše svingerajem. Daju oglas u novine, na koji se javlja sličan bračni par. Međutim, ispostaviće se da su skriveni motivi sve četvoro učesnika prilično daleko od prostog čulnog zadovoljstva. U ovoj večeri isplivaće sve loše strane svakoga od njih i otkriće se mnoge tajne. Zapravo, bez obzira na seks, posle ove večeri ništa neće ostati isto…

Ovo je komad o svemu sem o svingeraju. O ljudskim tajnama, karakterima, odnosima, težnjama, neostvarenim snovima i nadama… O vremenu opšteg raspada porodice, vremenu sebičluka, karijerizma, o nesposobnosti da se junaci suoče sa svojim manama.

Dok žalite ove junake ili im se pak smejete, razmislite kako biste se vi ponašali u ovakvim okolnostima.

Režija: Milorad Milinković

Igraju:
Daniel Kovačević, Jelena Đukić, Mihailo Laptošević i Mariana Aranđelović

Premijera: 14. februara 2017.

Cena karte 500 dinara.

Pored ove predstave, večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu možete da pogledate kultnu predstavu „Put u Damask”, kod koje je zanimljivo to da je publika na sceni, čime je broj karata ograničen, dok glumci nastupaju u gledalištu.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.