Pozorišta Srbija

Prva repriza predstave „Korešpodencija” u „Zvezdara teatru”

Na Sceni „Danilo Bata Stojković” u „Zvezdara teatru” večeras će od 19 časova i 30 minuta biti odigrana prva repriza predstave „Korešpodencija”, rađena po motivima romana „Zlatno runo” jednog od najznačajnijih srpksih književnika 20. veka – Borislava Pekića.

(Fotografija: Predstava „Korešpodencija”, 2018; Nikola Vukelić)

Ovo je priča o usponima i padovima trgovačke cincarske porodice Njegovan, koja prestaje da bude gurbetska. Iako tekst, u prvi mah, ostavlja utisak nemodernog, njegova esencija, ipak, ima duboku savremenost. Svako ko dublje zaroni u materijal videće koliko je to danas prepoznatljivo – da li iz sopstvenog života ili iz života ljudi pored sebe, vidite šta sve jednom čoveku može da se desi. Princip drame „Korešpodencija” je zanimljiv jer se bavi time kako i na koji način sačuvati porodicu, kako i na koji način preživeti, kako uravnotežiti svoju slobodarsku prirodu duha i želje za igrom i maštom sa onim što je krajnje konkretno i realno – da se preživi.

(Fotografija: Predstava „Korešpodencija”, 2018; Nikola Vukelić)

Pogledajte najavu predstave:

skoro tri stotine izvođenja5.2.1980

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.