Pozorišta Srbija

Premijera predstave „Magično popodne” u Pozorištu „Atelje 212”

Na Sceni „Petar Kralj” u Pozorištu „Atelje 212” večeras će od 20 časova i 30 minuta biti premijerno odigrana predstava „Magično popodne”, rađena po tekstu jednog od najboljih austrijskih dramskih pisaca Volfganga Bauera.

(Fotografija: Predstava „Magično popodne”, 2017; Pozorište „Atelje 212”, Igor Mandić)

Ovo je priča o starijoj generaciji koju paradoksalno smatramo i dalje mladom. Krajem devedesetih kolektivno telo mladosti odlikovao je revolucionarni pokret. Međutim, u novom milenijumu zamenjen je apatijom. Ta apatija dovela je do jednostavnog i mučnog izbora – otići ili sakriti se.

(Fotografija: Predstava „Magično popodne”, 2017; Pozorište „Atelje 212”, Igor Mandić)

Kroz rasplet odnosa u ljubavnom četvorouglu artikulišu se problemi jedne generacije – dosada, bezidejnost, infantilnost, jalove ambicije, fascinacija površnim, nasilje… Pokušaj četvoro ljudi da se sakrije od stvarnosti u kojoj živi, usput održavajući sakate ljubavne odnose, dovodi do kobnog ishoda. Da li je magično popodne moguće u svetu lišenom magije?

Igraju: Dubravka Kovjanić, Branislav Trifunov, Ivan Jevtović i Jelena Stubljanin.

Pisac originalnog teksta: Volfgang Bauer.

Prevodilac: Bojana Denić.

Dramaturškinja: Jelena Mijović.

Rediteljka: Ana Grigorović.

(Fotografija: Predstava „Magično popodne”, 2017; Pozorište „Atelje 212”, Igor Mandić)

Prva i druga repriza predstave „Magično popodne” zakazane su za 20, odnosno 24. januar 2017. Karte možete kupiti na biletarnici Pozorišta „Atelje 212”, po ceni od 1.000 dinara.

Mesečni repertoar Pozorišta „Atelje 212” možete da pogledate ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.