Pozorišta

Premijera predstave „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” u Narodnom pozorištu „Sterija” u Vršcu

  • February 9, 2022
  • 2 min read
  • 40 Views
Premijera predstave „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” u Narodnom pozorištu „Sterija” u Vršcu

Dan Narodnog pozorišta „Sterija” biće obeležen u ponedeljak, 10. februara 2022. od 20 časova, u Vršcu, premijerom predstave „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti”, u režiji Dušana Petrovića, a rađene po tekstu istoimenog dramskog komada jednog od najvećih srpskih dramskih pisaca današnjice, Dušana Kovačevića.

Glavne uloge poverene su Milošu Đuroviću, koji igra glumca Belog, Tamari Tamči Toskić, kao upravnica pozorišta Katarina, i Predragu Grujiću, koji će igrati Stefana Nosa. U ostalim ulogama su i: Ivan Đorđević, Dojna Petrović, Srđan Radivojević, Vanja Radošević, Mladen Vuković, Sonja Radosavljević, Monika Boldovina i Srđan Marin. Scenograf je Sofija Lučić, kostimograf Senka Đorđević, dok je za dizajn zvuka angažovan Vladimir Rašković.

Ovo je drugo postavljanje drame „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” na scenama u Srbiji, nakon kultne predstave „Zvezdara teatra”, kada je ovaj komad imao svoju praizvedbu – u režiji samog Kovačevića. Reditelj o temi predstave kaže da nakon više od sto godina od pojave filma, a potom radija i televizije, govori se o odumiranju i nestanku teatarske umetnosti. U današnje vreme, pojavom paralelne stvarnosti u vidu društvenih mreža, rijaliti-šoua i brojnih sadržaja na internetu, položaj pozorišta deluje još ugroženije. Uprkos svemu, teatar ipak opstaje, pre svega zahvaljujući entuzijazmu ljudi koji još uvek veruju u magiju koja dolazi sa dasaka koje život znače, kao i junaci ove neobične tragikomedije.

Karte za predstavu „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” možete da kupite na blagajni Narodnog pozorišta „Sterija”.

(Fotografije: Predstava „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti”, 2022, Vršac; © Narodno pozorište „Sterija”)

Podeli ovaj tekst:
About Author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.