Pozorišta Srbija

Premijera predstave „Brod ljubavi” u Narodnom pozorišta u Nišu

Na Sceni Narodnog pozorišta u Nišu večeras će od 20 časova biti premijerno odigrana predstava „Brod ljubavi”, rađena po tekstu jednog od najboljih savremenih srpskih dramaturga Nebojše Romčevića.

1(Fotografija: Predstava „Brod ljubavi”, 2016; Narodno pozorište u Nišu)

Ovo je priča o trajektu „Krimhilda” koji krstari na relaciji LibekSankt Peterburg. Njegovi putnici su, kako to autor kaže, „svinje sa Istoka”, „govna sa Zapada”, to jest seksualni pečalbari iz istočnoevropskih (bivših komunističkih) zemalja u potrazi za zaradom i boljim životom, kao i srednjoklasni Evropejci u potrazi za zadovoljstvima, zabavom ili zaboravom.

Latentni sukob ova dva sveta zasnovan na ekonomskoj moći i filozofiji liberalnog kapitalizma, kroz koji se prepliću pornografija i politika, humor, nasilje i lične neostvarene ambicije, biva bačen u drugi plan pred nesrećnom sudbinom pojedinca.

Predstava „Brod ljubavi” (2016)(Fotografija: Predstava „Brod ljubavi”, 2016; Narodno pozorište u Nišu)

„Brod ljubavi” je drama o duhovnom, moralnom, materijalnom, ideološkom i psihološkom urušavanju sveta, kolektivnom ludilu i stanju ovog vremena, ispričana kroz priču o globalnom raspadu čovekove duše i društva u celini.

Igraju: Aleksandar Mihailović, Bojan Veljović, Danilo Petrović, Dejan Cicmilović, Dušan Matejić, Dragoslav Savić, Evgenija Stanković, Ivona Stojkov, Jasminka Hodžić, Jelisaveta Karadžić, Maja Banković, Maja Vukojević Cvetković, Marjan Todorović, Marko Pavlović, Miloš Cvetković, Sanja Krstović, Snežana Petrović i Stefan Mladenović.

Izbor muzike: Borivoje Mladenović.

Koreograf: Nebojša Gromilić.

Dramaturg: Nebojša Romčević.

Režiser: Angelčo Ilievski.

Predstava „Brod ljubavi” (2016)(Fotografija: Predstava „Brod ljubavi”, 2016; Narodno pozorište u Nišu)

Prva repriza predstave „Brod ljubavi” biće odigrana 12. novembra, a druga 28. novembra 2016, takođe, od 20 časova. Karte za večerašnje izvođenje možete kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta u Nišu, po ceni od 800 dinara.

Pogledajte video-snimak najave predstave:

Mesečni repertoar Narodnog pozorišta u Nišu možete da pogledate ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.