Pozorišta Srbija

Premijera monodrame „Tugo boške“

Na sceni Narodnog pozorišta u Leskovcu večeras će od 20 časova biti premijerno odigrana monodrama „Tugo boške ili Šta se to tebe eventualno smatra?“.

Monodrama "Tugo boške ili Šta se to tebe eventualno smatra?" (2016)(Fotografija: Monodrama „Tugo boške ili Šta se to tebe eventualno smatra?“, 2016)

Ovo je priča (ispovestseljanke Dostane iz sela Neputince, koja je od obične seljanke, „poštene“ raspuštenice, postala najpre predsednica mesne zajednice, a zatim i narodni poslanik. Kroz ovaj komad metaforično je predstavljeno trenutno stanje u Srbiji i to koliko je politika, nažalost, uzela maha. Pisan je na „južnjačkom“ dijalektu, takozvanom „leskovačkom govoru“.

Igraju: Milica Nikolić.

Dramaturg: Ljubiša Dinčić.

Reditelj: Ljubiša Dinčić.

Ako želite da odgledate večerašnje izvođenje, karte možete kupiti na biletarnci Narodnog pozorišta u Leskovcu, po ceni od 300 dinara.

Pogledajte deo iz predstave:

Mesečni repertoar Narodnog pozorišta u Leskovcu na ovom linku.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.