Pozorišta Srbija

Predstava „Večera budala” u „Zvezdara teatru”

Na Novoj sceni „Zvezdara teatra” juče je pred punom salom odigrana predstava „Večera budala”, rađena po tekstu istoimene drame francuskog reditelja, producenta, scenariste i dramaturga Fransisa Vebera.

1(Fotografija: Predstava „Večera budala”, 2008; „Zvezdara teatar”)

Ovo je dobro skrojena bulevarska komedija zabune u kojoj postoje svi elementi savršene večernje razbibrige: inteligentni komični zaplet, nadahnuti glumci spremni da tok radnje vrte do iznemoglosti a da ona ne bude dosadna, i na kraju, glavni junak dobija pouku za sve zlo što je uradio za života.

3(Fotografija: Predstava „Večera budala”, 2008; „Zvezdara teatar”)

Galimatijas neočekivanih likova koji se pojavljuju na vratima stana, izazvani telefonskim pozivima zbunjujuće i urnebesne sadržine, izaziva gomilu smešnih zapleta koji se razrešavaju potpunim padom glavnog lika i moralističkoironičnim krajem. „Večera budala” je dobra realistička komedija, zapletom slična vodvilju i građanskoj komediji.

Igraju: Biljana Đurović, Bojan Žirović, Branislav Zeremski, Milan Lane Gutović, Milan Tomić (Ivan Zarić), Nada Macanković (Jelena Gavrilović) i Zoran Ćosić.

Kompozitor: Vladimir Marković.

Pisac originalnog teksta: Fransis Veber.

Prevodilac: Ivanka Pavlović.

Reditelj: Božidar Đurović.

2(Fotografija: Predstava „Večera budala”, 2008; „Zvezdara teatar”)

Predstava „Večera budala” je premijerno izvedena 11. juna 2008. godine. Takođe, u Pozorištu „Boško Buha” juče je premijerno odigrana predstava „Pepeljuga”, i to u petoj verziji.

Pogledajte insert iz predstave:

Mesečni repertoar „Zvezdara teatra” možete da pogledate ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.