Pozorišta Srbija

Predstava „Rosmersholm” u BDP-u

Na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) večeras će od 20 časova i 30 minuta biti odigrana predstava „Rosmersholm”, rađena po tekstu jednog od najboljih norveških dramaturga Henrika Ibsena.

(Fotografija: Predstava „Rosmersholm”, 2016; Jovan Nedeljkov, BDP)

Johanes Rosmer, bivši pastor i potomak ugledne porodice Rosmera, odlučuje da prekine sa dosadašnjim životom i da započne borbu za liberalne ideje i bolje društvo. U toj borbi partner mu je Rebeka Vest, koja je i donela talas novih ideja na „Rosmersholm”. Odbijajući da se priklone jednoj političkoj opciji, uvereni da su partije zatrovane ličnom koristi, oni postaju neprijatelji okruga i meta političkih spletki i manipulacija, što na kraju dovodi do njihovog preispitivanja na najličnijem planu.

Igraju: Andrijana Oliverić, Bojan Žirović, Ivan Đorđević, Jovan Belobrković, Katarina Dimitrijević, Milica Stefanović, Nebojša Đorđević i Željko Maksimović.

Muzika: Boris Mladenović.

Pisac originalnog teksta: Henrik Ibsen.

Dramaturg: Tamara Baračkov.

Reditelji: Ana Konstantinović i Ivan Baletić.

(Fotografija: Predstava „Rosmersholm”, 2016; Jovan Nedeljkov, BDP)

Predstava „Rosmersholm” je premijerno odigrana 15. oktobra 2016. Karte za večerašnje izvođenje možete kupiti na biletarnici Beogradskog dramskog pozorišta, po ceni od 600 dinara.

Pored ove predstave, u Narodnom pozorištu u Beogradu večeras će premijerno biti izvedena predstava „Elektra”, dok je u Jugoslovesnkom dramskom pozorištu (JDP) prekjuče odigrana predstava „Hotel ‚Slobodan promet’”, a u Narodnom pozorištu u Leskovcu, juče, predstava „Mušica”.

Pogledajte trejlere predstava:

Mesečni repertoar BDP-a možete da pogledate ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.